Quantcast

Raudonasis Kryžius: noras padėti migrantams džiugina, tačiau daug ko trūksta

  • Teksto dydis:

Žmonių ir verslo noras padėti migrantų šeimoms džiugina, tačiau atvykėliams dar daug ko trūksta, teigia Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė.

„Aukojantys žmonės ir verslai nemato, su kokiu džiaugsmu yra priimama kiekviena dovana, itin laukiami būtiniausius poreikius išpildantys daiktai, tokie kaip higienos priemonės, šilta apranga ir avalynė, gardesnis maistas vaikams. Užvis labiausiai dėmesio ir užsiėmimų yra pasiilgę vaikai – jie džiaugiasi kiekvienu pieštuku ar spalvinimo knygele“, – antradienį paskelbtame pranešime spaudai teigė K. Meidė.

Užvis labiausiai dėmesio ir užsiėmimų yra pasiilgę vaikai – jie džiaugiasi kiekvienu pieštuku ar spalvinimo knygele.

Jos teigimu, kai kurios paramos, pavyzdžiui, drabužių, rinkimas šiuo metu yra pristabdytas, tačiau laukiama parama kasdieniams migrantų poreikiams patenkinti, reikmenys vaikų užimtumui.

Šiuo metu į didesnes stovyklas perkeliamiems migrantams trūksta daugelio daiktų: buities rakandų, arbatinukų, skalbimo ir tvarkymosi priemonių, nuolat reikia maistelio ir sauskelnių kūdikiams, teigia Raudonasis Kryžius.

Į Lietuvą šiemet per pasienį su Baltarusija pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių.

Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių