Quantcast

Raseiniuose įvedamas karantino režimas

Raseiniuose įsigaliojo karantino režimas, kuris tęsis dvi savaites – iki spalio 23 dienos įskaitytinai.

Kaip rašoma Vyriausybės nutarime, karantino metu bus ribojamas keliaujančiųjų tarpmiestinio, priemiestinio ir miesto keleivinio transporto maršrutais intensyvumas – leidžiama užimti tik sėdimas vietas, esančias ne mažesniu kaip 1 metro atstumu. Transporto priemonės turės būti dezinfekuojamos kiekvieno maršruto pradinėje ir galinėje stotelėse.

Žmonės įpareigoti viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius, laikytis ne mažesnio nei 2 m atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų. Pastarieji reikalavimai netaikomi tik laidotuvių metu.

Viešose vietose vyresniems nei 6 metų asmenims privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, išskyrus kai yra valgoma ar geriama viešojo maitinimo organizavimo vietose, taip pat paslaugos teikimo metu, kai paslaugos negalima suteikti klientui būnant su kauke.

Raseiniuose taip pat rekomenduojama riboti judėjimą dėl nebūtinų priežasčių, įvairios įstaigos rekomenduojamos organizuoti darbą nuotoliniu būdu. Karantino metu bus draudžiamas kultūros, laisvalaikio, pramogų, sporto įstaigų lankymas ir fizinis lankytojų aptarnavimas, išskyrus aukšto meistriškumo sporto varžybas.

Draudžiami vieši renginiai, susibūrimai, išskyrus susibūrimus dėl šalyje vykstančių Seimo rinkimų. Viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų, lošimo namų veikla bus vykdoma nuo 8 val. iki vidurnakčio.

Prekybos vietos galės vykdyti veiklą, jeigu vienam pirkėjui tenkantis parduotuvės plotas nėra mažesnis nei 10 kvadratinių metrų.

Visų švietimo ir ugdymo įstaigų veikla bus organizuojama tik nuotoliniu būdu, lankymasis stacionariose socialinių paslaugų įstaigose draudžiamas. Bus draudžiama ir veikla vaikų, žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo centruose.

Religinėms bendruomenėms rekomenduota nevykdyti religinių apeigų.

Kaip trečiadienį Vyriausybės posėdžio metu sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Raseinių rajone epidemiologinė situacija lieka prasta. Ministras pripažino, kad raseiniškiai vangiai testuojasi dėl koronaviruso.

„Nusiraminimui pagrindo ten, deja, kol kas nėra“, – sakė A. Veryga.

Jam antrino ir premjeras Saulius Skvernelis.

„Kol kas matome, kad situacija ten nesikeičia iš esmės“, – teigė S. Skvernelis, kartu kreipdamasis į Raseinių gyventojus ir ragindamas juos tirtis tam, kad savivaldybės apskritai nereikėtų uždaryti.

Tiesa, kiek vėliau po posėdžio premjeras teigė, kad, jeigu epidemiologinė situacija rajone stabilizuosis ir pagerės, karantino režimas Raseiniuose gali būti atšauktas ir anksčiau.

Tuo metu Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė Eltą informavo, kad karantino Raseiniuose metu bus stiprinami rajone patruliuojančių pareigūnų pajėgumai. Pareigūnai taip pat tikrins ir saviizoliacijoje turinčius būti asmenis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių