Quantcast

Raseinių meras: afganistaniečiai profesinės mokyklos bendrabutyje galės gyventi iki sausio

Į Lietuvą perkeltų afganistaniečių vertėjų ir jų šeimų integravimo procesas stringa, todėl jiems pratęsta galimybė gyventi profesinės mokyklos bendrabutyje Raseiniuose dar dviem mėnesiams, teigia rajono meras Andrius Bautronis.

„Nuo lapkričio aštuntos jie turėjo palikti profesinės mokyklos bendrabutį, išsikelti gyventi jau į kitas patalpas, bet kadangi integravimo procesas vyksta gan lėtai ir nėra labai lengva rasti tokioms gausioms šeimoms gyvenamo plotų, tai sutartis dabar pratęsta iki sausio aštuntos dienos – iki tada jie dar turi teisę gyventi bendrabutyje“, – BNS pirmadienį sakė Raseinių rajono meras.

Jo teigimu, kol kas iš Raseinių išsikėlė vos keletas afganistaniečių, virš 170 jų vis dar gyvena bendrabutyje.

Anot mero, dauguma afganistaniečių norėtų išsikelti į kitas vietas, nors dalis buvo išreiškusi norą pasilikti gyventi Raseiniuose.

„Praeitą savaitę su jais susitikome, tai bent jau trys ar keturios šeimos planuotų likti Raseiniuose, bet kai atvyko darbdaviai pasikalbėti dėl darbo, tai sakė, kad jie planuoja į Vilnių išvažiuot. Čia viskas labai greitai keičiasi“, – teigė A. Bautronis.

Migracijos departamentas rugsėjo pabaigoje nusprendė suteikti politinį prieglobstį Lietuvai talkinusiems Afganistano vertėjams ir jų šeimų nariams.

Jie Raseiniuose gali naudotis integracijos programa, gauti numatytas išmokas, pradėti dirbti.

Afganistaniečiai į Lietuvą atgabenti rugpjūtį, po to, kai Afganistano kontrolę išvykstant paskutiniams JAV kariams perėmė Talibanas, užėmęs sostinę Kabulą.

Iš viso per dešimties dienų trukmės misiją iš Lietuvos karių ir diplomatų sudarytas vadinamasis Kabulo vienuoliktukas padėjo pargabenti per 170 Lietuvai talkinusių afganistaniečių vertėjų su šeimos nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dirbs

Dirbs portretas
Tik ne čia,jie ne vergai.

Jonas

Jonas portretas
Ilgai teks laukti kol kils noras dirbti nes vienas negalės mokėti už butą ir išlaikyti daug vaikų ir moterų lengviau gauti pašalpas ir sudėti ant sprando valstybei o toliau dings iš Lietuvos į kitą kraštą.Taip ir valkiosis po europą

Šaunus zmones

Šaunus zmones portretas
Pas mane kolegos du iš Afganistano, dirba, stengiasi. Jauni yra tai turi dar jėgų.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių