Quantcast

Ragina dalyvauti papildomame priėmime: aukštosios mokyklos laukia būsimų inžinierių

  • Teksto dydis:

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) ragina stojančiuosius dalyvauti papildomame priėmime į aukštąsias mokyklas: universitetai ir kolegijos laukia būsimų inžinierių, informatikų, pedagogų, slaugytojų.

Ministerija pranešė, kad nuo penktadienio galima teikti dokumentus papildomam priėmimui į aukštąsias mokyklas bendrojo priėmimo sistemoje, yra laisvų vietų inžinerijos mokslų, informatikos, pedagogikos, slaugos studijų kryptyse.

Papildomame priėmime į likusias laisvas studijų vietas universitetuose ir kolegijose gali pretenduoti tik tie stojantieji, kurie per pagrindinį priėmimą nesudarė jokios sutarties arba sudarė valstybės nefinansuojamų studijų sutartį.

Papildomame priėmime stojantieji gali registruoti atnaujintus prašymus arba, jeigu nedalyvavo pagrindiniame priėmime, teikti naujus prašymus priimti studijuoti į universitetinių ar koleginių studijų programas, kuriose dar liko laisvų vietų. Galima nurodyti ne daugiau kaip šešis pageidavimus.

„94 proc. pakviestųjų į universitetus studijuoti už valstybės lėšas jau pasirašė sutartis. Ankstesniais metais apie 10 proc. pakviestųjų nepasirašydavo sutarčių“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto viceministras Gintautas Jakštas.

Yra laisvų vietų ir dalyko pedagogikos studijų programose. Kaip žinia, artimiausiu metu susidursime su mokytojų trūkumu, todėl būsimieji pedagogai itin laukiami mokyklose.

Jo teigimu, beveik visose studijų kryptyse dar liko valstybės finansuojamų vietų.

„Yra laisvų vietų ir dalyko pedagogikos studijų programose. Kaip žinia, artimiausiu metu susidursime su mokytojų trūkumu, todėl būsimieji pedagogai itin laukiami mokyklose“, – tvirtino viceministras.

Anot ŠMSM pranešimo, šiuo metu mokyklos labiausiai ieško lietuvių kalbos ir literatūros, tiksliųjų ir gamtos mokslų mokytojų.

Per pirmąjį etapą studijuoti valstybės finansuojamose ir su studijų stipendijomis vietose pakviesta 12 tūkst. 550 asmenų (2020 metais – 13 tūkst. 654): universitetuose – 8411 (2020 metais – 9226), kolegijose – 4139 (2020 metais – 4428).

Į valstybės nefinansuojamas vietas pakviesti 7602 stojantieji (2020 metais – 8617): universitetuose – 2535 (2020 metais – 2896), kolegijose – 5067 (2020 metais – 5721).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių