Quantcast

R. Vanagaitės knygos rusiškam leidimui įžangą parašė Nobelio premijos laureatė

  • Teksto dydis:

Skandalingais pareiškimais pagarsėjusios Rūtos Vanagaitės knyga "Mūsiškiai" bus išversta į rusų kalbą. Šios knygos leidimui įžanginį žodį parašė Nobelio premijos laureatė, Baltarusijos rašytoja Svetlana Aleksijevič. Apie tai savo feisbuko paskyroje pranešė pati R. Vanagaitė.

"Mūsiškiai" jau yra išėję lenkų ir hebrajų kalbomis o netrukus bus išleisti rusų kalba. Leidžia nuostabi leidykla "Corpus". Galit toliau sakyt mantras apie Putino kėslus, bet įžangą knygai ką tik parašė Nobelio premijos laureatė Svetlana Aleksijevič!!!", - emocingai rašė R. Vanagaitė.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad R. Vanagaitė neseniai gavo apdovanojimą iš su Kremliumi siejamos organizacijos

Vienoje „Už indėlį atkuriant didžiausios Lietuvos žydų tragedijos istorinį teisingumą“ jai įteiktas Europos žydų kongreso metinis apdovanojimas. Tačiau Europos žydų kongresui vadovaujantis Moshe Kantoras vertinamas prieštaringai. Jis siejamas ne tik su nelegalia ginklų prekyba, bet ir su V. Putinu.

Svetlana Aleksijevič. Scanpix nuotr.

Baltarusijos rašytojai S. Aleksijevič 2015 metais įteikta Nobelio literatūros premija. Ji tarptautinį pripažinimą pelnė pasakojimais apie Černobylio katastrofą ir Antrąjį pasaulinį karą. Vis dėlto S. Aleksijevič knygos, parašytos rusų kalba, nėra leidžiamos Baltarusijoje, kurią daug metų valdo Aleksandras Lukašenka.

Kiek anksčiau leidykla "Alma littera" nutraukė bendradarbiavimą su R. Vanagaite. Leidykla pranešė, jog iš prekybos išims visas R. Vanagaitės knygas dėl jos nepriimtinų pasisakymų apie su sovietų okupacija kovojusį partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Visur tik žydai... ką daryt?

Sabina

Sabina portretas
Niekingas moteris parsidavusi

pasaulis

pasaulis portretas
gerbia vertybes ................ paplojam
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių