Quantcast

R. Požėla: policijai trūksta 1,4 tūkst. darbuotojų, tenka dirbti viršvalandžius

Policijoje, kuriai tenka papildomas krūvis valdant koronaviruso pandemiją, šiuo metu trūksta 1,4 tūkst. darbuotojų, todėl tenka dirbti viršvalandžius, sako generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Objektyvi situacijoje policijos organizacijoje yra tokia, kad pagal oficialiai patvirtintą pareigybių metodiką šiuo metu mums trūksta apie 1,4 tūkst. pareigybių etatų, tiksliau, gyvų žmonių“, – spaudos konferencijoje sakė generalinis komisaras.

Pasak jo, šiemet bus stengiamasi šį trūkumą kiek įmanoma sumažinti, tačiau kol kas, dėl papildomų funkcijų, kai reikia vykdyti judėjimo kontrolę ir užtikrinti kitų karantino ribojimų laikymąsi, mobilizuota šiuo metu yra visa policijos bendruomenė. Pareigūnams dažnai tenka dirbti viršvalandžius, šalia įprastų pareigų vykdant su pandemijos valdymu susijusias funkcijas.

„Darbas organizuojamas yra planuojant ir viršvalandinį apmokėjimą ir viršvalandinį darbą“, – sakė R. Požėla.

Objektyvi situacijoje policijos organizacijoje yra tokia, kad pagal oficialiai patvirtintą pareigybių metodiką šiuo metu mums trūksta apie 1,4 tūkst. pareigybių etatų, tiksliau, gyvų žmonių.

Pasak jo, minėtus trūkumus nulėmė „tam tikri ankstesni sprendimai“, kai buvo bandoma pareigūnų atlyginimus didinti kartu su krūviu.

„Kodėl tas trūkumas susidarė, tai turbūt tam tikri ankstesni sprendimai, kuomet buvo bandoma intensyvinti pačių pareigūnų veiklą ir tokiu būdu užtikrinant darbo užmokesčio kėlimą. Tai sprendimai, kurie buvo paveldėti, kuriuos atėjęs į šią poziciją pamačiau“, – sakė R. Požėla.

Pasak jo, šiemet bus siekiama priimti 200 pareigūnų – prevencijos darbuotojų, bendruomenės pareigūnų, taip pat kriminalinės policijos tyrėjų.

„Visko buvo ir pareigūnai dėl mažo atlyginimo išėjo, ir, kaip minėjau, buvo įvairiais laikotarpiais atliktos pertvarkos, kuomet buvo mažinamas policijos pareigūnų skaičius galbūt tam, kad intensyvinti likusių darbuotojų veiklą tam, kad jie galėtų gauti didesnį atlyginimą, tai, kaip minėjau, tie sprendimai buvo, bet aš su savo komanda turiu labai aiškų matymą, kad bent dalis iš tų pareigybių turi būti atkurta ir atkurta būtent gyvais žmonėmis ir mes šiais metais tą matymą, jeigu kažko tokio neįvyks, pradėsime realizuoti“, – žadėjo generalinis komisaras.

Tuometinė policijos vadovybė reformos ėmėsi 2016 metais, sakydama, kad tai padidins visuomenės saugumą, patruliuojančių policininkų skaičių ir gerins pareigūnų darbo sąlygas. Jungiant viešąją ir kriminalinę policiją komisariatuose, atsisakyta dalies pastatų, budėtojų, taip sumažintas kabinetuose dirbančių pareigūnų skaičius. Šią reformą kritikavo profesinės pareigūnų sąjungos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pareigūnų tai tikrai trūkstą, mentų nors vežimu vežk....

Laukiu

Laukiu portretas
Pakeiskite tvarka, tai i VRM pereis ir is kitu insituciju!

Romas

Romas portretas
Tai susigrąžinkim išėjusius į penciją,tai juk labai patyrę pareigūnai,kam naujus ruošti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių