Quantcast

R. Požėla: ilgąjį savaitgalį 15 tūkst. vairuotojų nepasiekė kelionės tikslo

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla sako, kad ilgąjį šventinį savaitgalį Vyriausybei įvedus judėjimo ribojimus, dirbo beveik 4 tūkst. policijos pareigūnų, taip pat savanorių ir kitų tarnybų atstovų.

Jis teigia, kad tokio masto priemonė buvo pirmoji tokia šalies istorijoje.

„Šį savaitgalį turėjome beprecedentę savo apimtimi ir trukme policinę priemonę – apie 4 tūkst. policijos pareigūnų dirbo nuo penktadienio vakaro iki pirmadienio vakaro“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė R. Požėla.

Policijos vadovas taip pat dėkojo šauliams, karo policijai, vidaus reikalų sistemos pareigūnams, kurie padėjo atlikti „šį didelį darbą“.

Jis priminė, kad iš viso per tris dienas pareigūnai patikrino apie 100 tūkst. automobilių, 15 tūkst. vairuotojų nepasiekė kelionės tikslo, nes „neatitiko Vyriausybės nutarime nustatytų išimčių“ ir buvo apgręžti.

Policijos duomenimis, per šį savaitgalį dėl galimų karantino režimo pažeidimų surašytas 231 nusižengimo protokolas, o nuo balandžio 3-iosios, kai įsigaliojo atsakomybės dėl karantino pažeidimų sugriežtinimai, protokolų surašyta jau per tūkstantis.

R. Požėla ragino gyventojus, kuriems skirtos baudos, suskubti susimokėti jas per dvi savaites, nes vėliau jos augs.

„Norėčiau įspėti asmenis, kurie surašant protokolą įgijo tam tikrų finansinių įsipareigojimų valstybei, kad yra 15 dienų terminas nuo administracinių nusižengimų protokolo įteikimo ir jei per šį terminą pusė minimalios baudos nėra sumokama, tada administracinis nurodymas nebegalioja, byla nagrinėjama iš esmės, tada baudos jau didėja“, – kalbėjo generalinis komisaras.

Jis atkreipė dėmesį, kad savaitgalį kitų, su karantinu nesusijusių įvykių, buvo nedaug, tačiau jie buvo skaudūs: užfiksuoti du nužudymai artimoje aplinkoje, aštuoni kūno sužalojimai peiliais ir kirviais, vienas tragiškas eismo įvykis, per kurį žuvo nepilnametis. Rokiškio rajone panaudojant smurtą iš namų pagrobtas turtas.

„Bet viešosiose vietose nusikalstamų veikų registruota nebuvo“, – pabrėžė jis.

Nuo penktadienio viešose vietose privaloma dėvėti kaukes, o nuo penktadienio 20 valandos ilgajam Velykų savaitgaliui buvo uždaryti Lietuvos miestai ir miesteliai: įvažiuoti į juos buvo galima tik gyventojams ar vykstantiems dėl rimtos priežasties. Vyriausybė taip siekė suvaldyti koronaviruso plitimą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to ,,Šiaip''

to ,,Šiaip'' portretas
Tai ir čia žiniasklaida kalta,kad tiek nevispročių yra?Kažin ar apskritai tokie juodnugariai kuo nors domisi,nes paprastai juk tik jie proto bokštai,kuriems jokių autoritetų nėra.O žiniasklaida po šimtą kartų per dieną skelbė niekur nevykti,nes net ir nebus praleidžiami.Bet beprotybės niekas neišgydys..

janonis

janonis portretas
Gaila, kad baudu nedalino. Nes 15k galvu po 500 euru susidarytu nebloga suma. Butu pinigu atsinaujinti policijai savo karine technika gaudant raliuojancius girtuoklius.

serž

serž portretas
Toks didelis skaičius sulaikytų vairuotojų besiveržančių išvykti ar atvykti į miestus miestelius, kai buvo paskelbtas draudimas tai daryti, parodo kiek daug turime nemąstančių "žmogėnų" ,kuriems nusispiaut ant tvarkingai karantine gyvenančius tautiečius. Kitaip nepavadinsi juos ,kaip tik "liaudies priešais",kuriuos be gailesčio reikia nubausti, kad kitiems daugiau nesinorėtų atkartoti tokių durnų veiksmų.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių