Quantcast

R. Pocius: VST nerenka jokios informacijos apie Socialdemokratų partiją

  • Teksto dydis:

Viešojo saugumo tarnyba (VST) nerenka informacijos apie opozicinę Socialdemokratų partiją ir jos narius, teigia tarnybos vadovas Ričardas Pocius.

VST ketvirtadienį išplatino tarnybos vado R. Pociaus atsakymą vidaus tarnybos generolams Sauliui Stripeikai, Remigijui Baniuliui ir Žimantui Pacevičiui. Neseniai į socialdemokratų gretas įstoję buvę aukšti statutiniai pareigūnai, kaip rašo „Lietuvos rytas“, VST vado reikalavo viešai paneigti jiems mestus kaltinimus kurstant nesantaiką sistemoje.

„VST nerenka, neturi ir neskleidžia jokios informacijos apie jūsų minimą partiją ir jos narius. Turima tarnybinių patikrinimų medžiaga ir kita tarnybinė informacija yra susijusi tik su buvusiais VST vadovais ir vidaus reikalų ministerijos sistemos kai kuriais darbuotojais, kurie ir viešai pripažino apie jų susitikimus ir sprendžiamus klausimus“, – atsakyme generolams teigia R. Pocius.

Jis pačių generolų ir žiniasklaidos interpretacijomis vadino informaciją, jog jam svarstant apie kurstomą „perversmą“ sistemoje turėti omeny buvę statutinių tarnybų vadovai, neseniai papildę socialdemokratų gretas. R. Pocius teigia jau anksčiau tai paneigęs.

„Jei jūs ir toliau viešai šmeišite, įžeidinėsite ir žeminsite tarnybos pareigūnus ir darysite poveikį ar kišitės į tarnybos veiklą, tarnyba imsis teisinių priemonių ginti savo interesus“, – teigiama VST vado atsakyme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Svarbiausia 'konservus' atidžiai prižiūrėt!

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Visi,kurie nenorite būti sekami,stokite į socialdemokratų partiją.

geda

geda portretas
koks rinkimas jei visi sekliai seka savo liaudi visur ir visais budais
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių