Quantcast

R. Masiulis: kompensacijų už streiką mokytojams niekuomet nebuvo žadėta

Laikinai švietimo ir mokslo ministro pareigas einantis Rokas Masiulis sako, kad viešojoje erdvėje pasirodžiusi informacija, kad mokytojus po streiko grįžti į darbą paskatino pasirašytas raštas, kuriame žadama, kad pedagogams už streiko metu negautus atlyginimus bus atlyginta iš biudžeto lėšų, - yra netiksli.

Pasak ministro, kompensacijos už streiką mokytojams niekuomet nebuvo žadėta.

„Pirmiausia dėl kompensacijų už streiką net nebuvo kalbėta. Tai nėra Švietimo ir mokslo ministerijos prerogatyva kalbėtis. Tikrai nesiečiau to rašto, kuris nebuvo slepiamas, buvo komentuojamas. Jo esmė yra dėl mokymo programų užtikrinimo, nes dėl streiko kai kuriose mokyklose tos programos sutriko“, - žurnalistams Vyriausybėje penktadienį sakė R. Masiulis.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pranešime spaudai pažymima, kad laikinai einančio švietimo ir mokslo ministro pareigas R. Masiulio 2018 metų gruodžio 18 dienos rašte savivaldybėms „Dėl ugdymo programų įgyvendinimo“ savivaldybėms buvo priminta, kad mokykla privalo užtikrinti ugdymo programų ir mokymo sutarčių vykdymą, geros kokybės švietimą.

Minimas rekomendacinio-informacinio pobūdžio dokumentas nėra skirtas diskusijai apie atlygį streikavusiems pedagogams.

Dokumentas buvo parengtas, atsižvelgiant į padidėjusį srautą paklausimų, gaunamų telefonu ir el. paštu iš savivaldybių, jų švietimo skyrių, mokyklų ir asmenų dėl ugdymo plano įgyvendinimo, kai dėl streiko buvo sutrikdytas ugdymo procesas.

Šiuo raštu atkreipiamas dėmesys į esmines teisės aktų nuostatas, aktualias esant nurodytoms aplinkybėms.

„Atkreipiame dėmesį, kad Lietuvos Respublikos švietimo įstatyme numatyta mokinio teisė gauti geros kokybės švietimą, o mokykla privalo užtikrinti ugdymo programų ir mokymo sutarčių vykdymą, geros kokybės švietimą. Tam, kad būtų pasiekti Bendrosiose programose numatyti mokymosi pasiekimai, mokyklose būtina užtikrinti tinkamą ugdymo procesą, ir, jei reikia, tinkamai perplanuoti dalykų turinio įgyvendinimą laike“, - paaiškinama ministro rašte.

Kadangi savivaldybės teiravosi ir dėl užmokesčio mokytojams, rašte taip pat buvo pažymėta, kad „mokytojams organizuojant papildomas ugdymo veiklas (konsultacijas ir pan.) už darbą apmokama Lietuvos Respublikos valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo nustatyta tvarka, naudojant jau turimus biudžeto asignavimus.„



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA NA  portretas
landsberginiai suorganizavo pučą ,tegu ir sumoką ,už lindimus pro langą ir voliojimasi ant grindų, prieš visą Lietuvą ,,,sėkmės moksleiviams pasivyti programą ir nedalyvauti landsberginių organizuotose "streikuose "
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių