Quantcast

R. Malinauskas rado, kur priimti nelegalus: ieškojome saugiausio sprendimo

  • Teksto dydis:

Druskininkai rado, kur priglausti į Lietuvą plūstančius nelegalius migrantus, juos bus siūloma apgyvendinti Švendubrės upių pasienio kontrolės punkte, trečiadienį pranešė Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Kaip rašė kurorto meras feisbuke, pasitarime su specialistais buvo išanalizuota visa Druskininkų savivaldybės teritorija.

„Suprasdami, kad reikia padėti spręsti nelegalių migrantų problemą, ieškojome visiems tinkamiausio ir saugiausio sprendimo. Atsiprašau Kairiojo Nemuno kranto bendruomenės, Lipliūnų ir Gerdašių gyventojų, tačiau Lipliūnų kaimo teritorijoje esantis Švendubrės upių pasienio kontrolės punktas šiuo atveju yra geriausias sprendimo variantas“, – rašė jis.

Pastatas, anot mero, yra laukuose, toli nuo miesto, toli nuo gyvenamųjų namų, teritorija aptverta aukšta neperlipama tvora, sumontuotos vaizdo stebėjimo kameros, yra visos reikiamos komunikacijos. „Pastato vidus pritaikytas pareigūnų darbui tvarkant dokumentus, o esant situacijai, jei nelegalūs migrantai parodytų agresiją, ten yra įrengtos vienutės jų atskiram patalpinimui. Punktas turi nemažą kiemo teritoriją, kurioje bus galima pastatyti palapines ar kitus laikinus statinius – kaip jau nuspręs ministerija ir pasieniečiai. Džiaugiuosi, kad mūsų pasiūlytai teritorijai ministrė pritarė“, – teigė Druskininkų meras.

Suprasdami, kad reikia padėti spręsti nelegalių migrantų problemą, ieškojome visiems tinkamiausio ir saugiausio sprendimo.

Šis pastatas, pasak R. Malinausko, yra Susisiekimo ministerijos pavaldume. „Iš karto noriu informuoti Gerdašių, Lipliūnų gyventojus ir visą bendruomenę, kad migrantai čia įkurdinti bus tik laikinai, pirminiams sulaikymams. Juos saugos pasieniečiai, patruliuos policijos pareigūnai, jokio laisvo migrantų judėjimo tikrai nebus“, – užtikrino gyventojus Druskininkų vadovas.

„Pirmadienį įvykusiame susitikime su vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite ir viceministru Vitalijumi Dmitrijevu buvo aptarta situacija ir ministrė neprieštaravo, kad Druskininkams, kaip kurortui, neįmanoma nelegalių migrantų apgyvendinti mokyklose, darželiuose ar kitose patalpose miesto teritorijoje. „Susitikime taip pat pristačiau ministrei mūsų galimybes prisidėti prie problemos sprendimo teikiant transportą, maitinimą, sveikatos priežiūrą, apgyvendinimą“, – rašė meras feisbuke.

R. Malinauskas  paneigė informaciją, kad nelegalius migrantus ketinama apgyvendinti aerodrome.

„Kai kurie neprofesionalūs žurnalistai, galbūt nesuprasdami ir nesigilindami į situaciją, o galbūt ir sąmoningai norėdami pakenkti „išreklamavo“, kad pabėgėlių stovyklos ir angarai bus statomi Druskininkų aerodrome. Tai melas“, – tvirtino R. Malinauskas.

Pirmadienį meras teigė, kad savivaldybei apskritai nepavyko surasti tinkamų patalpų migrantams, tad jie kol kas pervežami į kitas savivaldybes, be to, pasieniečiai imasi statyti angarą, kuriame tilptų dar apie 100 žmonių.

„Dabar kaip tik važiuojame pas pasieniečius, kur yra statoma šimto ar daugiau vietų palapinė pasieniečių užkardos teritorijoje. Na, turime kaimiškoje vietovėje buvusius kultūros namus: stogas kiauras, nes objektas stovi 10-15 metų privatizacijoje, po liūčių naktį 10-15 centimetrų vandens ant grindų. Tualeto, vandens nėra ir taip toliau. Tai čia ir gyvūno nelabai galėtum laikyti, kokios sąlygos“, – BNS teigė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meras

Meras portretas
O gal i Belorus viesbuti Druskininkuos? Atidarom ir prasau- issilaikykit ‘kelioniu agenturos’ saskaita :)

Blogas žmogus jis

Blogas žmogus jis portretas
Guvunu negerbia

lai priima 0ŽYS ,MAGNOLIJA ir žinoma JUKNEVIČIENĖ

lai priima 0ŽYS ,MAGNOLIJA  ir žinoma JUKNEVIČIENĖ portretas
į savo v i l a s --juk konservatoriai PRISIŠAUKĖ MIGRANTUS
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių