Quantcast

R. Lingienė: naujausia viruso statistika nuteikia pozityviai

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovai sako, kad naujausia koronaviruso statistika nuteikia pozityviai, infekcijos židinių skaičius Lietuvoje pastaruoju metu mažėja.

Iš per pastarąją parą patvirtintų septynių atvejų trys susiję su židiniais Klaipėdos apskrityje – infekcija nustatyta dviem Kretingos rajono Kartenos slaugos ligoninės paciento artimiesiems ir vienam Klaipėdos hospiso darbuotojo šeimos nariui.

„Vakar patvirtinti tik septyni atvejai. Tai nuteikia pozityviai. Trys yra Klaipėdos apskrityje – tai du Kartenos ligoninės paciento artimieji, pasiėmę pacientą iš ligoninės prieš savaitę, ir vienas Klaipėdos hospiso darbuotojo šeimos narys, darbuotojas buvo izoliuotas“, – BNS šeštadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Židinių skaičius labai sumažėjo.

Be Kartenos slaugos ligoninės ir Klaipėdos hospiso, didžiausią riziką keliantys viruso židiniai išlieka Antavilių pensionate ir Marijampolės pirminės sveikatos priežiūros centro slaugos skyriuje.

„Židinių skaičius labai sumažėjo“, – teigė R. Lingienė.

Lietuvoje iki šiol nuo koronaviruso mirė 46 žmonės, patvirtinti 1406 atvejai.

Visoje Europoje virusas pražudė per 140 tūkst. žmonių.

Sušvelninus karantino sąlygas, sveikatos specialistai ragina gyventojus toliau vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai.

Koronavirusas didžiausią riziką kelia žmonėms, vyresniems nei 60 metų, taip pat sergantiems lėtinėmis ligomis. 

 


Šiame straipsnyje: koronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacijaRolanda Lingienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

bla

bla portretas
kitos ligos kasdien Lietuvoje pražudo apie 115 žmonių. Man tai čia baisiau

Pelkių pabaisa

Pelkių pabaisa portretas
Pažiūrėjau demografinę statistiką, ji visiškai normali. kam reikalinga ta psichozė su karantinais, antsnukiais, beprasidedančiomis depresijomis? Kažkokia repeticija? Ar pavyks įbauginti žmones? Ar paklus jie? Medikai irgi visko nesako, jiems neleidžia sakyti. Daro, ką liepia

kolonija

kolonija portretas
statistika debilams...kokios realios mirties priezastys? silpnas imunitetas ir kruva ligu pas senelius.kodel pirmiausia netikrino seneliu zudymo namu?pandemijos nera,tai tik skysta net ne epidemija.panika labai silpnina imuniteta....tam ir yra laikrasciai ir tv
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių