Quantcast

R. Kriščiūnas: Lietuvos ambasadoje Minske daugės darbuotojų

Reaguodama į nuolat augantį į Lietuvą atvykstančių Baltarusijos turistų skaičių, Lietuvos Užsienio reikalų ministerija sako, kad artimiausiu metu ambasadoje Minske pradės dirbti 4 nauji darbuotojai.

„Šiuo metu vyksta mokymai darbuotojų keitimams ambasadoje. Ketiname šiais metais per kelis mėnesius konkrečiai į Minską nusiųsti 4 darbuotojus“, - ketvirtadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė užsienio reikalų viceministras Rolandas Kriščiūnas.

Jo teigimu, konsulinių darbuotojų paruošimas užtrunka 2-3 mėnesius, tad papildomi darbuotojai ambasadą Minske turėtų pasiekti vasaros pradžioje.

Anot jo, tai nėra reakcija į ketvirtadienį Valstybinio turizmo departamento vadovės Raimondos Balnienės išsakytus nuogąstavimus, kad dėl įvykių Ukrainoje Baltarusijos turistams nebegalint važiuoti į Krymą, Lietuva turėtų pasinaudoti galimybe pritraukti baltarusių turistus į šalį, tačiau tam reikia papildomų pajėgumų.

„Tai nėra mūsų reakcija į šį konkretų pasakymą. Spontaniškai plėtoti ambasadų negalime. Tai yra planinis mūsų ketinimas atsižvelgiant į visą dinamiką“, - sakė R.Kriščiūnas.

R.Balnienė ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė, kad Minsko ambasadoje reikėtų sukurti papildomai 5 darbo vietas.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigė neturintis informacijos, ar Lietuvos konsulatuose Baltarusijoje trūksta pajėgumų.

„Negaliu šiandien spėlioti, kiek tikrai reikėtų (darbuotojų - BNS). Bet mes tikrai dirbsim ir stengsimės, kad turizmas į Lietuvą nemažėtų“, - po strateginio komiteto posėdžio sakė premjeras.

Anot jo, kitą savaitę rengiamas pasitarimas, kuriame bus siekiama rasti galimybių pritraukti daugiau Baltarusijos turistų į Lietuvą.

R.Kriščiūno teigimu, pirmąjį šių metų ketvirtį Baltarusijos turistams išduota beveik 41 tūkst. vizų - beveik 3 proc. daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip  portretas
panasu i mirusiu duseliu prie Kedainiu deginimo krosnies konvejerio skaiciuotoja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių