Quantcast

R. Kazėnienei skirtas „Metų valstybės kūrėjo 2019“ apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) bendruomenė Kovo 11-osios proga paskelbė Lietuvos valstybei 2019 metais labiausiai nusipelniusį asmenį, kuriam skirtas „Metų valstybės kūrėjo“ apdovanojimas. Juo „už drąsą ir pilietiškumo pavyzdį, viešinant ir ginant principinę poziciją dėl įkalinimo įstaigų būklės“ tapo Rasa Kazėnienė.

2017 m. Kauno tardymo izoliatoriaus Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkei Rasai Kazėnienei atskleidus korupcijos ryšius Kalėjimų departamente, atsistatydino Kalėjimų departamento direktorė Živilė Mikėnaitė. Po institucijų atlikto tyrimo buvo atleistas Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.

Šis apdovanojimas yra jau šeštasis. „Metų valstybės kūrėju“ 2015 m. „už nuoseklų, ryžtingą ir bekompromisį Lietuvos tapatybės ir vertybinės pozicijos kūrimą“ tapo tuometis Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis. 2016 m. už nuopelnus stiprinant Lietuvos energetikos nepriklausomybę juo išrinktas tuometis energetikos ministras Rokas Masiulis, 2017 metais apdovanojimas įteiktas žurnalistui Andriui Tapinui „už jaunimo pilietiškumo ir politinio aktyvumo skatinimą, tiriamosios žurnalistikos puoselėjimą“, 2018 m. „už sėkmingą asmeninę iniciatyvą ieškant Vasario 16-osios akto ir reikšmingą indėlį įtvirtinant Valstybės idėją“ apdovanotas istorikas, politologas, Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Liudas Mažylis, o praėjusiais metais „už kultūros iniciatyvą Lietuvai ir įkvepiantį mecenatystės pavyzdį” apdovanojimas įteiktas modernaus meno muziejaus MO įkūrėjams, mokslininkams Danguolei ir Viktorui Butkams.

Kandidatais į apdovanojimą gali tapti nepriekaištingos reputacijos politikai, valstybės tarnautojai, visuomenininkai, verslo atstovai, iniciatyvūs piliečiai ar organizacijos. Kandidatus nominuoja VU TSPMI bendruomenės nariai – studentai, dėstytojai, darbuotojai ir alumnai, o renka speciali komisija.

„Metų valstybės kūrėjas“ šiemet buvo paskelbtas VU TSPMI rengiamame Kovo 11-osios paminėjimui skirtame renginių cikle „Pirmieji“. Į apdovanojimo ceremoniją R. Kazėnienė atvykti negalėjo, dėl to simbolinė apdovanojimo plyta jai bus įteikta vėliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.......

....... portretas
Nieko būtų pergulėt su tokia.

nuomone

 nuomone portretas
tokia moteris galetu vadovauti VSD

Ira

Ira portretas
Gražesnių !
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių