Quantcast

R. Karoblis JAV pasirašys sutartį dėl sraigtasparnių pirkimo

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis trečiadienį išvyko į Jungtines Valstijas. Vizito metu bus pasirašyta sutartis dėl keturių sraigtasparnių „Black Hawk“ pirkimo.

R. Karoblis Vašingtone susitiks su laikinai pareigas einančiu JAV gynybos  sekretoriumi Christopheriu C.Miller (Kristoferiu Mileriu). Vizito išvakarėse prezidentas Donaldas Trumpas atleido gynybos sekretorių Marką Esperį.

„Vizito metu bus pasirašyta Lietuvos ir JAV sutartis dėl naujos sraigtasparnių platformos UH-60 „Black Hawk“  iš JAV Vyriausybės pirkimo. Planuojama, kad Lietuvos ir JAV gynybos vadovai taip pat aptars JAV pajėgų Europoje laikyseną, regioninės gynybos ir atgrasymo, bendradarbiavimo gynybos srityje klausimus“, – pranešė Krašto apsaugos ministerija.

R. Karoblis teigė, kad Lietuvai labai svarbu JAV karinis buvimas šalyje, o Lietuva yra pasirengusi sudaryti puikias sąlygas amerikiečių kariams gerinti savo karinį pasirengimą.

Vizito metu ministras susitiks su kitais aukšto rango JAV gynybos departamento atstovais.

Krašto apsaugos ministerija prieš kelias dienas pranešė, kad Lietuva JAV vyriausybei už sraigtasparnių platformą per penkerius metus sumokės 181 mln. eurų (213 mln. JAV dolerių). JAV Vyriausybė taip pat skyrė 30 mln. JAV dolerių (maždaug 26 mln. eurų) finansinę paramą projektui. Pirmieji sraigtasparniai Lietuvą gali pasiekti 2024 metų pabaigoje.

Apie planus pirkti sraigtasparnius „Black Hawk“ Lietuva pranešė prieš metus. Iš pradžių buvo numatoma įsigyti šešis sraigtasparnius, bet derybų eigoje nuspręsta pirkti keturis. Dar du sraigtasparnius Lietuva galės įsigyti ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Amerikos garbe?

ALGIS

ALGIS portretas
ĮDOMU , KAIP ATRODYS TOKIA BRANGI PLATFORMA , ANKURIOS STOVĖS SRAIGTASPARNIAI .

Anonimas

Anonimas portretas
nauji bet jau jie pasene pagal standartus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių