Quantcast

R. Karbauskis teigia nusivylęs G. Landsbergiu kaip TS-LKD pirmininku ir ministru

  • Teksto dydis:

„Valstiečių“ šešėlinis premjeras Ramūnas Karbauskis sako labai nusivylęs Gabrieliumi Landsbergiu ir kaip užsienio reikalų ministru, ir kaip konservatorių pirmininku.

Politikas teigia, kad Lietuvos diplomatijos vadovas jį nepagrįstai įžeidė, kai komentavo jo viešą kreipimąsi į Seimo narius, raginant susivienyti ir ginti tradicines vertybes.

Kaip rašė portalas „Delfi“, G. Landsbergis „Žinių radijo“ laidoje paragino R. Karbauskį prieš bandant apsaugoti Lietuvos šeimas, pradėti nuo savosios.

„Aš pasirašiusiajam laišką pirmas dalykas, ką labai rekomenduočiau, tai pirmiausia pradėti nuo savos šeimos saugojimo ir užsiimti tuo, o po to jau pažiūrėti, ką galima padėti kitam“, – „Žinių radijuje“ kalbėjusį G. Landsbergį citavo „Delfi“.

„Jeigu sureaguočiau į Gabrieliaus Landsbergio, kaip užsienio reikalų ministro, teiginį – tai labai nuvilia, jei reaguočiau į jo, kaip konservatorių partijos pirmininko teiginį, – tai dar labiau nuvilia. Tačiau jeigu reaguočiau į Gabrieliaus Landsbergio, kaip asmens, teiginį, – tai nėra neįprasta man. Ketverius pastaruosius metus aš girdėjau pastovias pastabas savo atžvilgiu. Jos buvo patyčių lygio. Dabar eilinį sykį tai buvo padaryta“, – teigė R. Karbauskis.

„Į klausimą, kuris buvo labai rimtas, apie tai, ar mes ginsime valstybėje tradicines šeimos vertybes, atsakymas yra įžeidimas mano atžvilgiu. Įžeidimas, neturintis jokio pagrindo, nes, skirtingai nuo Gabrieliaus Landsbergio, aš turiu anūkų, ne tik vaikų. Tad nelabai suprantu, ką jis turi galvoje. Aš kalbėjau apie tradicinės šeimos vertybes, kuri turi vaikus ir taip toliau“, – aiškino R. Karbauskis.

Savo ruožtu G. Landsbergio atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė teigė, kad užsienio reikalų ministras tikrai nenorėjo įžeisti R. Karbauskio. Pasak jos, radijo eteryje G. Landsbergis kalbėjo bendrai, o ne apie „valstiečių“ lyderį.

Tokie šnekėjimai apie teisėsaugos institucijų kišimąsi yra bandymas užtildyti diskusiją, diskusija niekada nėra blogai.

„Ši G. Landsbergio citata buvo bendrinė ir tikrai niekaip negali būti priskirta verslininkui R. Karbauskiui“, – sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai V. Šmaižytė.

Tačiau R. Karbauskiui nerimą kelia ne tik šie G. Landsbergio komentarai. „Valstietis“ įtariai žvelgia ir į konservatorių lyderio išsakytą nuomonę, kad teisėsauga turėtų sekti įsismarkavusias diskusijas dėl Stambulo konvencijos ar partnerystės įstatymo.

ELTA primena, kad G. Landsbergis antradienį  po susitikimo su prezidentu pažymėjo, jog būtina įvertinti tai, jog viešojoje erdvėje įžeidimų ar net grasinimų susilaukė tiek vieną, tiek kitą poziciją dėl Stambulo konvencijos ginantys asmenys. Tad, sakė užsienio reikalų ministras, teisėsauga turėtų sekti diskusiją, kurioje neretai pasigirsta ir grasinimų.

„Man kelia nerimą asmeniškumai. Jie kartais perauga į grasinamą toną. Todėl tikrai tai reikėtų stabdyti. Kai kuriais atvejais (tą daryti galėtų – ELTA) gal ir teisėsauga. Nereikia leisti įsibėgėti diskusijai, kad ji taptų pilietiniu karu“, – antradienį žurnalistams teigė G. Landsbergis.

Tuo tarpu R. Karbauskis šiame G. Landsbergio nuogąstavime įžvelgė įspėjimą tiems, kurie priešinasi Stambulo konvencijos ratifikavimui. „Valstiečių“ šešėlinio premjero teigimu, apskritai nėra pagrindo raminti diskusiją, nes ji, akcentuoja politikas, nėra blogai.

„Tokie šnekėjimai apie teisėsaugos institucijų kišimąsi yra bandymas užtildyti diskusiją, diskusija niekada nėra blogai“, – teigė R. Karbauskis.

ELTA žurnalistui pažymėjus, kad užsienio reikalų ministras savo pasisakyme greičiau reiškė susirūpinimą dėl atvejų, kuomet viešojoje diskusijoje dėl Stambulo konvencijos dalyvaujantys asmenys ėmė grasinti kitaip mąstantiems, R. Karbauskis teigė, kad G. Landsbergio komentaras dėl tradicinės šeimos verčia tuo abejoti.

„Landsbergis vakar pasako, kad reikia diskutuoti, o šiandien atviru tekstu įžeidinėja kitos partijos vadovą. Man atrodo, kad jis į šį klausimą nepažiūri giluminiai ir jo mintis yra ne ta“,– teigė R. Karbauskis.

„Jeigu yra nusikaltimas, teisėsauga ir be politikų raginimų turi tirti nusikaltimus ir reaguoti į juos. Tad į šį Landsbergio pasakymą reaguoju kaip į bandymą pasakyti visuomenei – užsikimškite, nes tuoj jūsų pokalbius vertins teisėsauga“, – sakė R. Karbauskis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
Laukiam sugrįžtant valstiečiai jau atbunda tauta o mes aukščiau storošu baidenu mes turim savo konstitucija kuri mums ŠVENTA

Rasa

Rasa portretas
PAGARBA JUMS GERBEMAS KARBAUSKI

AU AU

AU AU portretas
Karbauski, išsinešdinai iš Seimo tai ir pamiršk kelią į jį. Nekišk savo suterštų nagų kur nedera.
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių