Quantcast

R. Karbauskis: galutinį sprendimą, kam priklausys Lukiškių aikštė, priims Seimas

Galutinį sprendimą, kam priklausys sostinės Lukiškių aikštė, priims Seimas, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis.

„Seimas sprendžia, kas tą aikštę valdys. Jeigu Seimas priims sprendimą atiduoti šitą aikštę Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrui (LGGRTC), tokiu atveju istorija bus pabaigta“, – BNS sakė R. Karbauskis.

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas antradienį pranešė, kad darbo grupei dėl Lukiškių aikštės pavyko suderinti pozicijas su Vilniaus savivaldybe dėl aikštės panaudos sutarties ir ji kol kas lieka Vilniaus savivaldybei.

R. Karbauskis tvirtino, jog ministerijos sprendimas susitarti su sostinės savivaldybe neprieštarauja Seime svarstomam siūlymui aikštę perduoti LGGRTC.

„Seimas priėmė įstatymą ir ministerija pareikalavo papildyti sutartį atsižvelgiant į įstatymo nuostatas dėl aikštės naudojimo principų. Bet šiandien Seimas svarsto kitą pataisą, kad būtų šitas aikštės valdymas atiduotas LGGRTC, ir atitinkamai, jei tai bus padaryta įstatymu, tos sutarties galiojimas automatiškai nutrūksta. Tai, ką Kultūros ministerija daro, visiškai neprieštarauja tam, kas svarstoma Seime“, – teigė R. Karbauskis.

Jis prieš kelias savaites buvo paskelbęs, jog Vyriausybės sudaryta darbo grupė siūlys nutraukti panaudos sutartį su Vilniaus miesto savivaldybe dėl Lukiškių aikštės valdymo. Darbo grupė tuomet dar nebuvo baigusi darbo ir priėmusi sprendimų.

Pasak kultūros ministro, į atnaujinamą panaudos sutartį įtraukta nuostata, kad Lukiškių aikštės naudojimas turi būti derinamas konsultuojantis su LGGRTC, Kultūros ministerija, kitomis institucijomis.

M. Kvietkauskas žurnalistams teigė, kad savivaldybė turės per keturis mėnesius parengs detalų priemonių planą, kaip bus įgyvendinamas Seimo liepą priimtas Lukiškių aikštės įstatymas.

„Tai bus detalesni žingsniai dėl Vyčio memorialo įgyvendinimo, dėl aikštės naudojimo tvarkos, jie bus derinami kartu su kitomis valdžios institucijomis“, – sakė M. Kvietkauskas.

Jis vis dėlto neatmetė, kad aikštė gali būti perduota LGGRTC, jei Seimas priims tokias valdančiųjų iniciatyva parengtas pataisas.

„Konstatuojame, kad pakeitimai su savivaldybe suderinti. Jeigu Seime būtų priimtos įstatymo pataisos dėl naujo valdytojo, tuomet yra naujas valdytojas, situacija keičiasi“,  – teigė M. Kvietkauskas.

Seimas praėjusią savaitę po pateikimo pritarė valdančiųjų siūlymui aikštės valdymą perduoti Genocido centrui – projektą apsvarsčius komitetams, jis į plenarinių posėdžių salę turėtų grįžti spalio 15-ąją. „Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis įsitikinęs, kad šią pataisą priims dar šios kadencijos Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
aikste priklauso tam kuris desimtmeciais ten stovejo sovietmeti

Kvietkausui

Kvietkausui portretas
truksta supratimo apie Vilnaius savivaldybes ir mero "geranoriska" nora isiklausyti i reikalavimus siai aikstei.Negi ministras nesupranta, kad jie palinkcios galva, o darys vel pliazus.Tik perdavus aikste genocido ir rezistencijos centrui aikste atgaus savo statusa ir prasme.

pirmiausia

pirmiausia portretas
sikasius tegul isvalo aikste nepalikes MM ir su savo chamliberarmoska varo i kaima melzt ozka ?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių