Quantcast

Pusiaukelės namai Panevėžyje bus įkurti FNTT padalinio kaimynystėje

Pusiaukelės namai moterims Panevėžyje bus įkurti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) padalinio kaimynystėje, trečiadienį nusprendė Vyriausybė.

„Panevėžyje moterys pusiaukelės namų institutu, deja, nesinaudoja, nes jo nėra. Todėl ilgai ieškoję radome Panevėžyje patalpas, todėl prašome tas patalpas išbraukti iš Atnaujinamo valstybės nekilnojamojo turto sąrašo tuos pastatus, jie bus vėliau panaudoti moterų pusiaukelės namų sukūrimui“, – posėdyje sakė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Anot jo, institutas pasiteisino, nes nuteistieji turi patys save išlaikyti taip mažindami naštą valstybės biudžetui, be to, „pakartotinai beveik nenusikalsta“.

Vis dėlto sprendimu suabejojo vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė. Ji tvirtino neabejojanti dėl pačios idėjos, bet pabrėžė, kad numatytos patalpos Smetonos gatvėje „yra realiai vienas pastatas ir bendras sklypas su FNTT“.

„Turiu perduoti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos nuomonę, kad yra bendras kiemas, tarnybiniai automobiliai, vyksta kriminalinės žvalgybos tyrimai, saugumą gal bus pakankamai sudėtinga užtikrinti. Galbūt yra kitų pastatų? Panevėžys – nemažas miestas“, – sakė R. Tamašunienė.

Kaip Vyriausybės posėdyje pranešė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, pusiaukelės namams kitų patalpų, nei Smetonos g. 35, Turto bankas nepasiūlė.

„Manau, abejonių tikrai nereikėtų kelti, nes tikrai susitvarkysime“, – patikino jis.

R. Tamašunienė pabrėžė, kad FNTT tikrai nebijo tokios kaimynystės, tačiau saugumui užtikrinti gali prireikti papildomų resursų.

„Mes nebijome žmonių, bet pats faktas, kad tie, kurie atranda nusikalstančiuosius, ir kurie atlieka bausmę už tuos pačius nusikaltimus, realiai gyvens viename name. Gal tai ir geras modelis“, – svarstė ji.

Pusiaukelės namai šiuo metu veikia Vilniuje, Marijampolėje, Alytuje ir Pravieniškėse. Kiekvienuose namuose gali gyventi iki 20 nuteistųjų.

Pusiaukelės namuose lavinami nuteistųjų socialiniai ir darbiniai įgūdžiai, ugdoma motyvacija dirbti, mokytis ir tinkamai bendrauti su aplinkiniais. Namuose nuteistieji stengiasi prisiimti atsakomybę už savo sprendimus ir pavyzdingu elgesiu įrodyti, kad nori ištaisyti praeityje padarytas klaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių