Quantcast

Protestuotojai ragina Prezidentą trauktis

Vilniuje surengtas piketas, kurio dalyviai apkaltino R.Paksą moralinio autoriteto praradimu

Vilniuje surengtas piketas, kurio dalyviai apkaltino R.Paksą moralinio autoriteto praradimu

Vilniuje prasidėjo protestai prieš Prezidentą Rolandą Paksą. Šeštadienį keli piketuotojai prie Prezidentūros reikalavo valstybės vadovo atsistatydinimo, nes jis esą prarado moralinį autoritetą. To paties pareikalaus ir ateinantį šeštadienį įvyksiančios gerokai didesnės protesto akcijos dalyviai.

Laikė plakatus

Buvo numatyta, kad didelė protesto akcija “Už Prezidentūrą, dirbančią Lietuvai” įvyks jau praėjusį savaitgalį, tačiau jos organizatoriai nespėjo laiku pateikti prašymo sostinės Savivaldybei išduoti leidimą tokiai akcijai. Todėl ji nukelta į ateinantį šeštadienį, lapkričio 22-ąją.

Gi praėjusį šeštadienį prie Prezidentūros surengtas nedidelis ramus piketas, kurio metu keli žmonės laikė plakatus su raginimu R.Paksui atsistatydinti. Aplink susibūriavo nemažai smalsuolių, tačiau jokių didesnių incidentų ar neteisėtų veiksmų nebuvo užfiksuota.

Keturi jaunuoliai ir vienas vyresnio amžiaus vyriškis, prie kurių kiek vėliau prisijungė dar trys merginos, laikė trispalvę ir plakatus su užrašais “Paksui - ne”, “Už Prezidentūrą, dirbančią Lietuvai”, “Stop Maskva”, “Paksai, per pigiai mus pardavei”, “Paksai, nesišluostyk rankų į trispalvę” ir panašius.

Vienas jaunuolis buvo užsidėjęs marškinėlius su užrašu “Už kiek pardavei Lietuvą”.

Policija nesikišo

“Esu čia, nes esu neabejingas tam, kas vyksta”, - “Kauno dienai” sakė vienas piketuotojų studentas Emilis Dambrauskas. Jis prisistatė esąs vienas piketo bei būsimojo mitingo organizatorių. Šias akcijas organizuoja internetinis judėjimas “Už Prezidentūrą, dirbančią Lietuvai”.

E.Dambrauskas ir kiti piketuotojai kvietė žmones ateinantį šeštadienį aktyviai dalyvauti protesto akcijoje. Prie jos organizavimo prisidės ir Piliečių demokratinių iniciatyvų paramos fondas.

Praėjusį šeštadienį aikštėje priešais Prezidentūrą vykstantį piketą stebėjo maždaug šimtas žmonių. Juos policija pavadino praeiviais, kurie tiesiog domisi piketu. “Įstatymo reikalavimų dėl piketų rengimo laikomasi, nes pikete oficialiai dalyvauja tik keli žmonės. Likusieji yra tik stebintys situaciją”, - “Kauno dienai” teigė Viešosios policijos tarnybos komisaras inspektorius Raimundas Dervinskas.

Sustiprintų policijos pajėgų prie Prezidentūros nebuvo matyti. Atokiau nuo piketuotojų tik stovėjo pora policijos lengvųjų automobilių, o šalia jų - maždaug dešimt pareigūnų. “Kaip matote, nėra reikalo čia siųsti papildomų pajėgų, nes neužfiksuojama didesnių incidentų. Tačiau jeigu kiltų būtinybė, sustiprintos pajėgos prisistatytų per kelias minutes”, - tvirtino R.Dervinskas.

Įsisiūbavo polemika

Piketą stebintys žmonės irgi aktyviai tarpusavyje diskutavo apie jau kelias savaites Prezidentūrą krečiantį skandalą ir tai, kokių veiksmų turi imtis R.Paksas.

“Jeigu jis žinojo apie abejotinus savo bendražygių veiksmus ir pažintis, tuomet jį reikia teisti”, - piktinosi viena senyva moteriškė. “O mes palaikom Prezidentą. Tegu jis išvaiko tuos biurokratus, kurie neteisėtai žemę privatizavo, prisivogė. Jis dirbo ta linkme, o tie biurokratai susimokė prieš jį ir dabar verčia”, - polemizavo su ja vidutinio amžiaus vyriškis, aplink sustojusių moteriškių tučtuojau išvadintas “raudonu”. “Ką jis dirba, ką jis dirba... Rusams dirba”, - atšovė jam viena.

Piketas truko apie valandą. Jo stebėtojai išsiskirstė dar anksčiau.

Paties Prezidento Vilniuje savaitgalį nebuvo. Tą rodė ir tai, kad virš Prezidentūros nebuvo iškelta valstybės vadovo vėliava. R.Paksas su šeima dar penktadienį vakare išvyko pailsėti į Palangą ir grįžo tik vakar vakare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aušra Petravičiūtė

Aušra Petravičiūtė portretas
Žaidimas su ratu...

aušra debilavičiūtė

aušra debilavičiūtė portretas
Žaidimas su ratu...
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių