Quantcast

Prokurorų prašoma ištirti, ar į Lietuvą pateko nekokybiškos asmens apsaugos priemonės

  • Teksto dydis:

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ragindama inicijuoti tyrimą dėl galimai nesertifikuotų ir nesaugių asmens apsaugos priemonių patekimo į Lietuvos rinką.

Portalo „Delfi“ paskelbtame tyrime teigiama, kad šių metų kovo-gegužės mėnesiais į Lietuvą buvo tiekiami europinio EN149 standarto neatitinkantys ir galimai nesaugūs Kinijoje pagaminti FFP2 respiratoriai. Šių respiratorių, kaip teigiama, įsigijo kelios šalies gydymo įstaigos, Lietuvos kariuomenė, Kalėjimų departamentas, taip pat valstybės įmonės AB „Lietuvos paštas“, „Lietuvos geležinkeliai“, kai kurios savivaldybės.

Kaip teigiama tyrime, trys ES valstybės šiuos gaminius paskelbė pavojingais, o galimai nesaugius respiratorius Lietuvai tiekusios Kinijos įmonės „Kangyuan Jiankang Technology Co Ltd“ savininko ieško teisėsaugos pareigūnai. Savo kreipimesi į generalinį prokurorą Evaldą Pašilį, A. Bilotaitė prašo ginti viešąjį interesą ir inicijuoti tyrimą siekiant nustatyti, kaip galimai nekokybiškos asmens apsaugos priemonės, galėjusios sukelti rimtą pavojų medikų ir gyventojų sveikatai bei gyvybei, pateko į Lietuvos rinką.

„Svarbu nustatyti, kas atsakingi už tai, kad į pavojų buvo įstumti šimtai mūsų šalies medikų, taip pat pareigūnų, karių, pašto tarnautojų, galiausiai kiek gyventojų įsigijo tokių respiratorių internetu tikėdami, jog šie padės apsisaugoti nuo pavojingo koronaviruso. Šis pavyzdys, deja, patvirtina karčią tiesą, kad net tokiomis dramatiškomis aplinkybėmis, kai žmonės bijo dėl savo gyvybės, atsiranda gudruolių, siekiančių iš to pasipelnyti“, – sako A. Bilotaitė.

Parlamentarė ragina Generalinę prokuratūrą ginti viešąjį interesą ir nustatyti atsakingus asmenis, kurie tiekė mūsų šaliai nekokybiškus respiratorius, taip pat imtis visų būtinų priemonių, kad būtų užkirstas kelias nesaugių asmens apsaugos priemonių tolimesniam tiekimui, prekybai ir naudojimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fak

Fak portretas
Eiliniams piliečiams jos per brangios,gerai svolaciai isdves.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių