Quantcast

Prokuratūra kitą savaitę laukia profsąjungos atsakymo dėl sankcijos J. Rėksniui

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra kitą savaitę laukia atsakymų iš Darbo inspekcijos ir profesinės sąjungos, ar gali pažeminti pareigose prokurorą Julių Rėksnį dėl etikos pažeidimų.

Vienas iš prokurorų profesinės sąjungos lyderių pastaruoju metu kritikavo prokuratūros vadovybę, kai kuriuos atliekamus tyrimus ir kalbėjo apie politikų įtaką prokuratūrai.

J. Rėksnio elgesį įvertinusi Prokurorų etikos komisija gegužės pabaigoje konstatavo, kad jis pažeidė etikos kodeksą ir pasiūlė skirti papeikimą. Tačiau generalinis prokuroras Evaldas Pašilis norėtų skirti griežtesnę nuobaudą – perkėlimą į žemesnes pareigas.

Prokurorų etikos komisija taip pat vertino prokuroro J. Rėksnio liudijimus Seimo laikinajai komisijai, kuriuose šis kritikavo kolegų darbą. Šiuo atveju Prokurorų etikos komisija birželio pabaigoje priimtu sprendimu pažeidimų nenustatė.

Kadangi J. Rėksnys yra Prokurorų profesinės sąjungos valdymo organo narys, norint jį pažeminti pareigose reikalingas profesinės sąjungos bei Valstybinės darbo inspekcijos teritorinio skyriaus vadovo sutikimai.

Kaip BNS teigė Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė, šioms instancijoms numatytas 20 darbo dienų terminas nuo kreipimosi datos pateikti atsakymams dar nesibaigė, jų laukiama kitą savaitę.

„Atsakymo dar neturime, dar nepasibaigęs terminas. Mes skaičiavome, kad kitos savaitės pabaigoje turėtume gauti profesinės sąjungos atsakymą“, – sakė prokuratūros atstovė.

J. Rėksnio veiksmus Prokurorų etikos komisija nagrinėjo po jo viešų pareiškimų apie politikų esą darytą įtaką.

Interviu „Lietuvos rytui“ J. Rėksnys kritikavo teisėsaugos veiksmus CŽV kalėjimo ir „MG Baltic“ bylose – J. Rėksnys kalbėjo, kad pirmojoje „prezidentė žaidė prieš Lietuvą per ankstesnį prokuratūros vadovą“, o antrojoje „kažkodėl teisiami tik vienos partijos atstovai, o kiti - neliečiami“.

Kalbėdamas apie politikų įtaką, jis sakė, jog būdavo atvejų, kai „buvo paduodamas sąrašas žmonių ir liepiama jiems pareikšti įtarimus, nors tam nebūdavo pagrindo“.

Generalinė prokuratūra  trečiadienį išplatintame pareiškime nurodė, kad J. Rėksnio „pareikštai nuomonei akivaizdžiai trūksta faktinio pagrindo, todėl teigtina, kad ji pareikšta nesąžiningai, peržengiant žodžio laisvės ribas“.

„Komisijos pasiūlyta tarnybinė nuobauda – papeikimas – nėra proporcinga padaryta pažeidimui, yra akivaizdžiai per švelni ir jos paskyrimas reikštų, kad prokuratūra tokius prokuroro veiksmus ir jais sukeltas pasekmes laiko mažareikšmiais“, – rašoma Generalinės prokuratūros pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visus

visus portretas
varyt velniop o ta kreivalangi griaut o pastatyt normalu pastata su normaliais langais ir darbuotojais matosi tuose languose ir visa nelaime gludi o velnias juokiasi......

Pasilis ,- Grybauskaites kiseninis prokuroras

Pasilis ,- Grybauskaites  kiseninis prokuroras portretas
manau jo dienos suskaiciuiotos gales y advokatus eit ir laukt kol jy paty pasodins y cype, o prokuroras Reksnys teisingai issake viska ka visi prokurorai galvoja bet tyli....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių