Quantcast

Prokuratūra iš buvusio ministro R. Palaičio siekia priteisti 61 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra iš buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio siekia priteisti per 61 tūkst. eurų atlyginti nuostoliams, kurie susidarė dėl Valstybės tarnybos departamento vadovo Osvaldo Šarmavičiaus atleidimo iš pareigų.

O.Šarmavičius 2011 metais teisme įrodė, jog buvo atleistas neteisėtai, jam iš valstybės biudžeto sumokėta 213 401 litas (61 801 euras) už priverstines pravaikštas ir patirtą žalą.

Bylą dėl viešojo intereso gynimo antradienį turėjo nagrinėti Vilniaus apygardos administracinis teismas, tačiau dėl teisėjos ligos nagrinėjimas nukeltas rugsėjo 29 dienai, BNS informavo teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Generalinė prokuratūra teigia, kad neteisėtus įsakymus priėmęs ministras turi atlyginti visą žalą.

„Iš pradžių lauksiu teismo posėdžio, paskui ir spendimo. Istorija tęsiasi metų metus, ji neturi precedento Lietuvoje - mane pasirinko kažkodėl kaip bandomąjį triušį, tai - selektyvus teisingumas. Arba visus ministrus tuo klausimu, arba nė vieno, nes ne vienas ir ne du tarnautojai buvo atleisti“, - BNS antradienį sakė R.Palaitis.

Ji teigė, kad nėra jokio juridinio pagrindo iš jo priteisti nurodytą sumą.

Nuo 2002 metų Valstybės tarnybos departamentui vadovavusį O.Šarmavičių tuometinis vidaus reikalų ministras R.Palaitis atleido 2010 metų kovo mėnesį, bet 2011 metais teismas nurodė jį grąžinti į pareigas. Pirmąją darbo dieną 2011 metų rugsėjį O.Šarmavičius pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

Po Seimo rinkimų pasikeitus politinei daugumai ir Vyriausybei 2013-ųjų sausį socialdemokratas O.Šarmavičius vėl paskirtas departamento direktoriumi ketverių metų kadencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mokesčių moketojas

mokesčių moketojas portretas
Būtinai turi būti išskaitoma iš Palaičio, nes tai buvo atleista dėl politinių motyvų. O tokių susidorojimų butta daug. Bus pamoka visiems Ministrams, nes susidoroti galima, o moksčių mokėtojai jau nenori mokėti už Ministrų klaidas, tokias kaip pono Palaičio.

labai gerai

labai gerai portretas
Reikia visiems taip,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių