Quantcast

Prognozė: Lietuvos gyventojų populiacija bus viena iš keturių vyriausių Europoje

Jau po trijų dešimtmečių, t. y. subrendus dabartiniams mūsų šalies darželinukams, Lietuvos gyventojų populiacija bus viena iš keturių vyriausių Europoje, rodo naujausi duomenys Europos Komisijos Europos senėjimo ataskaitoje „Aging Europe“.

Prognozuojama, jog 2050 m. už Lietuvos gyventojus bus vyresni tik italai, portugalai ir kroatai, o Lietuvos gyventojų amžiaus mediana bus beveik septyneriais metais didesnė negu šiuo metu ir sieks 51 metus. Toks augimo tempas yra beveik du kartus spartesnis negu ES vidurkis (3,7 m).

Anot Vyriausybės strateginės analizės centro (STRATA) analitiko Gintauto Jakšto, tai lemia didelė emigracija pastaraisiais dešimtmečiais ir mažas gimstamumas.

„Senstanti visuomenė reiškia didesnes sveikatos ir socialines – pensijų – išlaidas, tad ir didėjančią naštą dirbantiesiems. Jeigu šiuo metu keturiems dirbantiesiems tenka vienas vyresnio amžiaus gyventojas, tai jau po kelių dešimtmečių dviem dirbantiesiems teks vienas vyresnis gyventojas“, – pranešime cituojamas G. Jakštas.

STRATA skaičiavimais, šis kartų atotrūkis išryškės jau po 5-7 metų, kai į darbo rinką ateis dabartiniai penkiolikmečiai, kurių yra apie 26 tūkst., o į pensiją išeis dabartiniai 58 metų asmenys, kurių yra per 45 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na to ir reikejo tiketis

na to ir  reikejo tiketis   portretas
cia visu valdziu vygdomos socialines politikos ,,,darbo vaisiai,,,, ko nnorejot ta pasieket, pusantro milijono tautieciu isvijot is namu --vietoj ju prisivezet xoxolu banderu ir yvairiausio slamsto is viso pasaulio siuklynu --dabar su jais kurkit naujuosius vasiukus--t,y jusu laisva ir nepriklausoma ,,,,,lietuva..,,,,,......

Kokia indomi prognoze

Kokia indomi prognoze portretas
Bet Lietuvos vardas gal dar liks? Kaip "brendas", iskaba, ar grazus atminimas? O gal nauji seimininkai tures geresni?

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
Nėra ko inkšti , Lietuvos kurvos prieš negrų . Kaip ir Lietuvos politika , imigrantų . Galiausiai iš Lietuvos taps internacionalas .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių