Quantcast

Profsąjungos žada tęsti protestus

Profesinės sąjungos neatsisako ketinimų tęsti protesto akcijas prieš Vyriausybės vykdomą ekonominę-socialinę politiką, įskaitant ir nacionalinio streiko surengimą, nes nėra patenkintos valdžios dialogu su darbininkus, smulkiuosius verslininkus ir žemdirbius atstovaujančiomis organizacijomis.

Lietuvos profsąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas sako, kad nors dialogas ir prasidėjo, tačiau jis pernelyg vangus, o valdžia neatsisako savo planų vykdyti visuomenėje prieštaringai vertinamą politiką.

Profsąjungų konfederacijos pirmininkas teigia girdėjęs, kad jų reikalavimų nė nesirengiama vykdyti. „Ketvirtadienį buvome susitikę su premjero atstovais, kurie faktiškai pasakė, kad jie nesiruošia su mumis derėtis ir nesiruošia priimti jokių sprendimų, kuriais tie reikalavimai būtų vykdomi“, - sako A. Černiauskas.

„Mes aiškiai pasakėme, kad sausio 16 dieną rengiame tik pirmąją savo protesto akciją, kad jų bus ir daugiau, jeigu reikalavimai nebus vykdomi. Neatsisakome savo ketinimų siekti rezultato derybų metu, bet jeigu jos nevyks, tuomet protesto akcijos bus tęsiamos“, - sako A. Černiauskas.

Portalas pirmena, kad sausio 16 d. Lietuvos profesinių sąjungų surengtos visuotinės protesto akcijos organizatoriui A.Černiauskui surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Nagrinėdamas administracinės tesės pažeidimo bylą, teismas, profesinių sąjungų lyderiui gali skirti baudą arba areštą.

Išsamų interviu su A.Černiausku skaitykite rytojaus dienraštyje


Šiame straipsnyje: riaušėsčerniauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių