Quantcast

Profesorius V. Kasiulevičius: viską iki šiol darėme gerai

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius savo feisbuko paskyroje teigia, kad Lietuvoje karantinas įvestas laiku, o ir žmonės apribojimų daugmaž laikėsi.

"Viską iki šiol darėme gerai. Karantinas įvestas laiku, o ir žmonės apribojimų daugmaž laikėsi. Didelė užsikrėtusių medikų dalis - susikaupusių problemų sveikatos apsaugos sistemoje pasekmė, bet ir tai išgyvenama, jeigu veikia karantinas.

Pagaliau yra dar viena puiki žinia - būti Europos provincija, kur ne tiek daug migracijos ir turistų, nėra taip ir blogai. Labiausiai pažeistos COVID-19 pandemijos šalys yra labiausiai turistų lankomų šalių penketuke. Prancūzija yra pirma pasaulyje pagal turistų srautus (86,9 mln), antra - Ispanija, trečia - JAV, ketvirta - Kinija, penkta - Italija.

Šioje istorijoje laikas yra mūsų sąjungininkas. Kiekviena diena padeda priartėti prie sėkmingų sprendimų. Supratome, kaip prižiūrėti ir gydyti daugumą pacientų. Sunkiausi pacientai lieka dideliu galvos skausmu, bet kasdien jau šimtai naujų publikacijų ir vis ateinantys nauji duomenys padedantys susivokti, kur didžiausia rizika valdant citokinų audras, krešėjimo sutrikimus, antrines infekcijas.

Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų ir kitų Lietuvos ligoninių infektologų, hematologų, radiologų ir anesteziologų reanimatologų, patyrusių gydytojų ir gydytojų rezidentų, slaugytojų, IT ir kito ligoninių personalo kasdienis bendradarbiavimas, inovatyvūs sprendimai, naujausių mokslo pasiekimų taikymas realiame laike ir pagaliau visų jų beribis pasiaukojimas suteikia šansą net ir patiems sunkiausiems pacientams išgyventi dar vieną dieną.

Su Šventomis Velykomis visus. Pabūkime šį kartą namuose ir viskas su mumis bus gerai. Patikėkite", - rašo V.Kasiulevičius.

Paveikslėliuose naujų COVID-19 atvejų skaičius milijonui gyventojų.

 


Šiame straipsnyje: Vytautas KasiulevičiuskoronavirusasKoronavirusas LietuvojeCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

liurbis

liurbis  portretas
liurbiskai vis ta pati, apie ta pati .Pliurpalizmas bus matut ka 'profesorius' giedos pries naujus metus ????

Tik docentas

Tik docentas portretas
Nupirko trąšų vežikas (bus palengvintas jų pardavimas ???, o kelio į Naisius neasfaltuos?) tą žmogų. Juk niekas neįgyvendinama: be kaukių vaikšto pacanai - parduotuvės nesitvarko, būriuojasi vaikigaliai - žodį baisu jiems pasakyti... Melas iš pradžių, paistaliniai draudimai dabar... Ir Profesorius - matau, pasidavė.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
O ypac Veryga darė viska gerai.. :) Slėpkis "propesoriau"... :))) Užteks cia kiekviena diena zmones gasdinti..
VISI KOMENTARAI 48

Galerijos

Daugiau straipsnių