Quantcast

Priešinasi migrantų apgyvendinimui: ties įvažiavimu į Rūdninkų poligoną – automobilių blokada

Rūdninkų poligone ruošiantis apgyvendinti migrantus, žmonių grupė automobiliais blokuoja patekimą į šią poligono teritoriją.

Kaip BNS pirmadienį sakė Viešojo saugumo tarnybos vadas Ričardas Pocius, blokuojamas tiltas per Merkio upę.

„Nepraleidžia sunkvežimių su palapinėmis ir kita įranga. Matyt, tas pats vyksta, kas vyko Dieveniškėse. Tie patys tikslai“, – aiškino R. Pocius.

Jis teigė daugiau informacijos šiuo metu neturintis.

Pasak Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio, į įvykio vietą nuvyko policijos pareigūnai. Čia eismą blokuoja kelios dešimtys žmonių, automobiliai.

Pirmadienį vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pranešė, kad apie 1,5 tūkst. užsieniečių bus apgyvendinti Šalčininkų rajone esančiame Rūdninkų poligone, palapinių miestelyje.

Matyt, tas pats vyksta, kas vyko Dieveniškėse.

„Padarytas sprendimas, dabar važiuoja palapinės į Rūdninkų poligoną, kuris yra Viešojo saugumo tarnybos prižiūrima teritorija. Ten tikrai bus nesudėtinga užtikrinti saugumo klausimus“, – žurnalistams sakė ji.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su ženkliai išaugusia neteisėta migracija. Per Baltarusiją į šalį jau bandė patekti daugiau nei 2,7 tūkst. neteisėtų migrantų.

Dėl neteisėtų migrantų antplūdžio Lietuva yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Lietuva turbut net savo armijos neturi tokios kiek prisileido niekam nepaklustanciu juockiu, o dar zada, kad ramius gyventojus apsaugos. Meluoja ir neraudonuoja. Lietuvos gyventojai mokes mokescius, kad islaikyti nelegalius migrantus, suteiks stoga, lova, maitins, aprengs -ziema neuzkalnu.. Kam juos rinkti, stabdyti tegu sau eina i Vokietija , ten ju labai nori..

migrantui

migrantui portretas
eik n..ui,garo nuleidėjau.ne parašus rankioti reikia,o organisuotis į savigynos burius

Migrantas

Migrantas portretas
Pasirašykite peticiją dėl nuotolinių migrantų stovyklų (ne ES šalyse) svetainėje PETICIJOS . LT, dėkoju.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių