Quantcast

Prie Šiaulių miesto ketinama prijungti Žaliūkių kaimą

  • Teksto dydis:

Vyriausybėje baigiamas rengti įstatymo projektas, kad Šiaulių rajono savivaldybei šiuo metu priklausantis Žaliūkių kaimas taptų Šiaulių miesto dalimi.

Tai daroma šio kaimo gyventojų pageidavimu, kad jie galėtų naudotis miesto savivaldybės paslaugomis.

„Mūsų kaimas artimai ribojasi su Šiaulių miesto savivaldybe. Nors priklausome rajono savivaldybei, tačiau viską darome mieste – tiek vaikus vežame į miesto mokyklas, darželius, tiek patys dirbame mieste, taip pat medicinos paslaugos yra mieste. Visos, visos paslaugos yra mieste“, – BNS sakė Žaliūkių kaimo bendruomenės atstovė Dalia Kazakevičė.

Apie 200 gyventojų turintis kaimas yra netoli Šiaulių arenos.

„Pavyzdžiui, mūsų kaime gyvena 25 vaikai, tik vienas iš jų eina į rajono savivaldybės priskirtą mokyklą. O tam, kad savo vaikus galėtume leisti į miesto savivaldybės mokyklas, vienas iš tėvų turime deklaruoti gyvenamąją vietą mieste. Įsivaizduokite, kiekvienoje šeimoje vienas iš tėvų turi fiktyviai būti deklaravęs gyvenamąją vietą“, – teigė kaimo gyventoja.

Anot jos, svarbia paskata prisijungti prie miesto savivaldybės tapo ir pernai kilęs konfliktas su vietos verslininku, kai šis užtvėrė vienintelį kelią, kuriuo gyventojai gali patekti į savo namus. Užtvarą įrengęs verslininkas reikalauja mokėti už naudojimąsi infrastruktūra.

Įsivaizduokite, kiekvienoje šeimoje vienas iš tėvų turi fiktyviai būti deklaravęs gyvenamąją vietą.

Pasak D. Kazakevičės, ši problema iki galo dar neišspręsta, ji persikėlė į teismą, šis pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir kol kas gyventojams mokėti už patekimą į namus nereikia.

„Problema dėl gatvės dar neišspręsta, kol Seimas įstatymo nepatvirtino. Ta problema dar lieka tarp žemės ir dangaus. Miesto savivaldybė jau ėmėsi priemonių, nori Žaliūkių kaimo gyventojams padėti, tačiau turime tapti jos dalimi“, – tvirtino kaimo bendruomenės atstovė.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) pernai atliko visų ministerijų apklausą dėl siūlomų teritorijų ribų pakeitimų, organizavo gyventojų apklausą, įvertino galimą ekonominį bei socialinį poveikį. 

„Įvertinus tai, kad nebuvo prieštaravimų dėl siūlomų pokyčių, priimtas sprendimas pritarti iniciatyvinės grupės pasiūlymui pakeisti Šiaulių rajono savivaldybės ir Šiaulių miesto savivaldybių ribas, Žaliūkių kaimo teritoriją priskiriant Šiaulių miesto savivaldybei“, – teigia VRM.

Šiaulių miesto ir rajono savivaldybių tarybos yra pritarusios šiam pakeitimui.

Pritarti Šiaulių miesto ir Šiaulių rajono savivaldybių teritorijų ribų keitimo įstatymo projektui turi Vyriausybė, o galutinį sprendimą priims Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių