Quantcast

Prieš mitingą – policijos įspėjimai: pareigūnai prisistatė net į namus

  • Teksto dydis:

Sekmadienį, prieš streikuojančius mokytojus palaikančią akciją „Paskutinis skambutis“, Lietuvos policija kai kuriems žmonėms išdalino įspėjimus dėl Susirinkimų įstatymo pažeidimo, juos gavo ir į mitingą neketinę vykti žmonės, rašo portalas delfi.lt.

Portalas aprašo Varėnoje dirbančio mokytojo Egidijaus Nasevičiaus atvejį, kai jis sekmadienį savo namuose sulaukė Alytaus organizuotų nusikaltimų tyrimų skyriaus pareigūnų, kurie jam įteikė įspėjimą dėl Susirinkimų įstatymo pažeidimo.

Nors oficialiame įspėjime buvo rašoma tik apie Susirinkimų įstatymo pažeidimą, į mokytojo namus prisistatę pareigūnai, anot E. Nasevičiaus, teigė, kad įspėjimas skirtas dėl nesantaikos kurstymo.

Pats E. Nasevičius teigė nesupratęs, kodėl sulaukė įspėjimo – nors ir palaiko streikuojančius mokytojus, tačiau streike nedalyvauja ir sekmadienį vykti į mitingą neplanavo.

Policijos departamento atstovo Ramūno Matonio teigimu, tokių įspėjimų buvo išdalinta keliolika, jie buvo dalinami visoje Lietuvoje. Anot R. Matonio, tai – įstatymuose numatyta prevencinė priemonė, kuri taikoma daug metų ir nesukelianti jokių teisinių pasekmių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Taigi tas mokytojas "pajuokavo",kad reikėtų padegti geltoną mokyklinį autobusiuką , tai gal nieko čia tokio blogo tokia policijos reakcija, jis to daryti nesiruošė,bet galėjo atsirasti koks kvailelis,kuriam būtų patikusi tokia "geniali" pedagogo mintis. Tai beveik tas pats,kas lipant į lėktuvą pajuokauti apie bombą ir nereikia čia dangstytis žodžio laisve bei demokratija. Kiekvienas dirba savo darbą

jone@jone

jone@jone portretas
Demokratija išvyko į Maskvą.

Tam „policija"

Tam „policija" portretas
Kiršintojas ir nemandagus rasivardžiuotojas
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių