Quantcast

Prie „Ikea“ pasirodžius medikams – panika: žmonės išsigando dėl koronaviruso

  • Teksto dydis:

Po šeštadienį kilusio sujudimo prie prekybos centro „Ikea“ Vyriausybės Visuomenės informavimo grupė pateikė paaiškinimą, ragindami gyventojus nepanikuoti – medicininė pagalba prie prekybos centro buvo suteikta iš Italijos sugrįžusiam vilniečiui, kuris pajuto lengvus peršalimo simptomus.

„Buvo atvykusi greitoji su brigada apsirengusia spec. rūbais. Bet sekmadienį nuo ryto „Ikea“ parduotuvė atidaryta, neinformuoti nei darbuotojai, nei visuomene“, – dėstė portalo skaitytojas.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad paniką kelianti informacija apie koronaviruso galimybę buvo išsiųsta ne vienai žiniasklaidos priemonei.

„Šeštadienį apie 19 val. medikai tikrai suteikė pagalbą 36-erių vilniečiui. Vyras grįžo iš Italijos, paliko savo kontaktus oro uoste dirbantiems žmonėms, perėjo patikrą termovizoriumi, jo temperatūra nebuvo pakilusi. Vyras savo automobiliu sustojo prekybos centro aikštelėje ir išsikvietė medikus patikinęs, kad namuose yra mažamečių vaikų ir jis jaučia lengvus peršalimo simptomus.

Pagal standartines procedūras medikai suteikė vyrui visą reikalingą pagalbą ir informaciją. Jo ėminiai išsiųsti į laboratoriją, kol paaiškės rezultatai vyras karantinuojamas Santaros klinikų infekcinių ligų centre“, – rašome pranešime.

Visuomenės informavimo grupė praneša, kas šiuo metu nėra nustatytas nei vienas naujas koronaviruso atvejis Lietuvoje. Sekmadienį iš viso buvo tirta 10 ėminių. Tarp jų buvo ir vyro, apie kurio situaciją bendrovė platino pranešimą –tyrimai parodė, kad koronavirusu vilnietis nėra užsikrėtęs.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas savo asmeninėje „Facebook“ paskyroje taip pat pakomentavo skambiai nuaidėjusią situaciją.

„Šalyje per dieną tiriami dešimtys ėminių, o medikai vyksta į dar daugiau iškvietimų. Visų jų taip detaliai komentuoti negalėsime ir nenorėsime. Tai yra elementarus panikos skleidimas minint žmonių susikaupimo vietas, parduotuvių pavadinimus, įstaigas. Šiuo atveju padarėme išimtį tam, kad parodytume, jog yra aiškios procedūros, visi žino, ką daro, sistema veikia, o žurnalistams anonimiškai pateikiama informacija yra iškraipoma.

Jei šalia pamatėte greitosios pagalbos automobilį, nėra jokio reikalo bėgti, slėptis ar bijoti. Medikai atlieka savo darbą ir rūpinasi visų mūsų saugumu. Jei nauji atvejai būtų nustatyti, procedūros irgi būtų aiškios, visuomenė apie tai žinotų“, – dėstė patarėjas.

Šeštadienį skelbta, kad Lietuvoje stebimi 3700 asmenų, kurie buvo paveiktose teritorijose ar skrydžių metu užpildė korteles, beveik 500 asmenims išduotas nedarbingumas, jiems nurodyta save izoliuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Uždarykite statybos sektorius del Viruso, pažiurekite kas darosi Šiauliuose pačiame centre vadinamu Bulvaras, ten dirba daugiau nei 20 darbininku ir visi jie buriuojasi i viena kruva, nesuprantu kur žiuri lietuvos valdžia!!! Jai taip ir toliau mūsų laukia Italijos likimas, visi neteksime savo mylimų žmonių

Tiesa

Tiesa portretas
Šventasis Petras lankėsi turguje ir sutiko Giltinę. Šv. Petras Jai ir sako: -Mirtie, kur tu eini? O Giltinę sako: -Einu pasiimti 1000 gyvybių, kurios priklauso man. Vėliau, tą pačią dieną Šv.Petras prieina prie Giltines ir sako: -Mirtie! Tu man melavai! Tu pasiemiai 3000 gyvybių, o ne 1000 kaip tu man sakei! O Mirtis ramiai ir atsako: - Aš atėjau pasiimti 1000 gyvybių. Likę kiti, 2000, mirė iš baimės.

BET

BET portretas
"ligonis" tai superinis - nuvažiavo į prekybcentrio aikštelę ir išsikvietė medikus. Tai važiuok tiesiai į ligoninės priimąjį, abugeli !! Blyn, kas per žmonės.Tokiam dar ir galvą reikia tikrinti.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių