Quantcast

Prezidentūra: sumažėjęs gyventojų mobilumas – geras ženklas

Įvedus griežtąsias karantino priemones pastebimas gyventojų mobilumo sumažėjimas, kuris yra geras ženklas pandemijos valdymui, sako prezidento patarėjas.

„Matome gana ryškius gyventojų mobilumo pokyčius. Gyventojų mobilumas nuo praėjusio trečiadienio sumažėjo labai smarkiai ir iš esmės pasiekė atskirose kategorijose pirmojo karantino matytą lygį“, – antradienį po susitikimo su Prezidentūros Sveikatos ekspertų taryba sakė prezidento patarėjas Simonas Krėpšta.

„Žinome, kad gyventojų mobilumas pakankamai smarkiai koreliuoja su pandemijos plėtra ir tai teikia tam tikro optimizmo žvelgiant į ateitį“, – pridūrė jis.

Matome gana ryškius gyventojų mobilumo pokyčius. Gyventojų mobilumas nuo praėjusio trečiadienio sumažėjo labai smarkiai.

Vis dėlto, pasak S. Krėpštos, kol kas anksti daryti išvadas apie tai, kokį poveikį turėjo karantino sugriežtinimas – tai turėtų tapti aišku baigiantis šiai savaitei.

Pasak jo, mobilumas yra vertinamas pagal „Google“ pateikiamus duomenis, naujausi gauti antradienio naktį.

„Pagal skirtingas kategorijas jie rodo, kad, tarkime, mobilumas parduotuvėse sumažėjo 60 procentų nuo bazinio lygio ir tai yra artimas lygis, kuris buvo matomas pirmojo karantino metu. Pagal kitas kategorijas taip pat matomas sumažėjimas“, – sakė prezidento patarėjas.

Dėl nevaldomo COVID-19 plitimo Vyriausybė praėjusią savaitę sugriežtino karantino reikalavimus: apribojo žmonių judėjimą tarp savivaldybių, uždarytos nebūtinų prekių parduotuvės, uždrausta dauguma paslaugų.

Lietuva yra tarp Europos šalių, kur pastarosiomis savaitėmis koronavirusas plinta sparčiausiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių