Quantcast

Prezidentūra: sprendimas dėl pilietybės I. Brazdeikiui gali būti priimtas dar šiemet

Prezidentūra gavo trūkstamus lietuvių kilmės krepšininko Igno Brazdeikio dokumentus, todėl sprendimas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo gali būti priimtas dar šiemet.

„Prezidentūra gavo trūkstamus I. Brazdeikio dokumentus, kurie yra būtini svarstant jo pilietybės klausimą. Tikėtina, kad sprendimas dėl jo pilietybės bus priimtas dar šiemet“, – BNS šią savaitę sakė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Anksčiau šiais metais jis teigė, kad dalis krepšininko pateiktų dokumentų neatitiko reikalavimų, todėl buvo paprašyta juos patikslinti.

Lietuvos krepšinio federacija sausio pabaigoje pranešė, kad I. Brazdeikis Prezidentūrai oficialiai įteikė visus reikalingus dokumentus ir sieks gauti Lietuvos pilietybę.

21 metų lietuvių kilmės kanadiečių krepšininkas gimė Kaune, tačiau vėliau su tėvais emigravo į JAV. Iš ten persikėlė į Kanadą, kurios pilietybę jis šiuo metu ir turi.

I. Brazdeikis NBA priklauso Niujorko „Knicks“ ekipai, bet daugiau rungtyniavo NBA G lygoje, kur buvo vienas iš Vestčesterio „Knicks“ lyderių.

Prezidentas, vadovaudamasis Pilietybės įstatymu, gali išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę ypatingų nuopelnų šaliai turintiems kitų valstybių piliečiams ar asmenims be pilietybės, kurie integravosi į Lietuvos visuomenę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių