Quantcast

Prezidentūra: būsimas švietimo ministras turės gebėti telkti visą Lietuvą

Prezidento vyriausioji patarėja švietimui, mokslui ir kultūrai Jolanta Karpavičienė akcentuoja, kad kandidatui į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos vadovus labai svarbu ne tik turėti politinį svorį bei politinę patirtį, tačiau ir gebėti telkti švietimo bendruomenę bei visą Lietuvą.

J. Karpavičienės teigimu, taip pat labai svarbu, kad būsimojo ministro vertybiniai principai atitiktų gerovės valstybės prioritetus.

„Formuojant Vyriausybę ir aptariant ministrų kandidatūras laikomasi principo, kurio laikomasi nuolat, kad tai turi būti gerovės valstybės prioritetais grindžiami principai. Į tai, ypač kalbant apie švietimo sektorių, ir bus atsižvelgta“, – LRT radijui teigė J. Karpavičienė.

Prezidento patarėja džiaugiasi, kad tiek dėl valdančiosios koalicijos besiderančios politinės jėgos, tiek ir kitos į Seimą patekusios politinės partijos švietimą laiko vienu iš pagrindinių prioritetų ir planuoja šiai sričiai skirti didelį dėmesį.

Reikia, kad ministerijai vadovautų žmogus, kuris, visų pirma, būtų autoritetas švietimo bendruomenei, turėtų jos pasitikėjimą, žinotų, kaip ta sistema veikia.

J. Karpavičienė akcentuoja, kad Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai turėtų vadovauti žmogus, turintis politinį svorį bei politinę patirtį bei gebantis telkti švietimo bendruomenę.

„Reikia, kad ministerijai vadovautų žmogus, kuris, visų pirma, būtų autoritetas švietimo bendruomenei, turėtų jos pasitikėjimą, žinotų, kaip ta sistema veikia, bet kartu jis turėtų turėti ir politinį svorį, politinę patirtį“, – sakė J. Karpavičienė.

„Tai turėtų būti veržli į pokyčius linkusi asmenybė, gebanti telkti tiek komandą, tiek švietimo bendruomenę, na, o plačiau žvelgiant, – taip pat ir Lietuvą. Nes švietimas yra ilgalaikė mūsų ateitis ir į ją mes tikrai atsakingai turime investuoti“, – pridūrė ji.

Visgi šalies vadovo patarėja teigia, kad kol kas prezidentas Gitanas Nausėda su konservatorių kandidate į premjeres Ingrida Šimonyte ministrų kandidatūrų neaptarinėja.

„Prezidentui bus pateiktos jau aptartos ministrų kandidatūros ir tuomet jau bus galima kalbėti konkrečiai“, – patikino ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas B

Raimondas B portretas
Užuojauta būsimam ministrui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių