Quantcast

Prezidentė susitiks su Tailando princese

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį, balandžio 14 d., susitiks su oficialaus vizito į Lietuvą atvyksiančia Tailando princese Maha Chakri Sirindhorn. Prezidentė ir Tailando karališkosios šeimos narė aptars Lietuvos ir Tailando ryšių stiprinimą mokslo, švietimo, prekybos srityse ir bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose. Princesė Maha Chakri Sirindhorn aktyviai dalyvauja labdaringoje veikloje, skatindama švietimą, vaikų ir moterų gerovę, yra UNESCO gerosios valios ambasadorė. Todėl susitikime taip pat bus kalbama apie visuomenės sveikatos puoselėjimą, moterų ir vaikų teisių apsaugą visame pasaulyje.

Prezidentės teigimu, Tailando princesės vizitas atveria naujų galimybių Lietuvos ir Tailando žmonėms pažinti vieniems kitus ir puoselėti glaudesnius ryšius su šia sparčiai augančia šalimi. Tailando ekonomika – viena didžiausių regione. Joje vis svarbesnį vaidmenį įgauna aukštosios ir kompiuterinės technologijos, todėl pažangiam ir inovatyviam Lietuvos verslui ji gali tapti vartais į visą Pietryčių Aziją.

Šalies vadovė su Tailando princese pasidalins Lietuvos patirtimi kuriant modernius integruotus mokslo ir verslo slėnius, aptars, kaip Lietuva ir Tailandas drauge galėtų skatinti mokslo pažangą, švietimą, inovacijų plėtrą.

Susitikime taip pat bus kalbama apie dvišalę prekybą ir investicijas. Lietuvos ir Tailando ekonominiai ryšiai dar tik plėtojasi, todėl yra daug neišnaudotų galimybių bendradarbiauti informacinių ir komunikacijos technologijų, lazerių, žemės ūkio, maisto pramonės, transporto ir logistikos srityse.

Moterų pasaulio lyderių tarybai vadovaujanti Prezidentė su Tailando princese taip pat kalbėsis, kaip kovoti su smurtu artimoje aplinkoje, priklausomybėmis, užtikrinti lygias galimybes berniukams ir mergaitėms siekti išsilavinimo. Šalies vadovės teigimu, saugi namų aplinka, sveika ir išsilavinusi visuomenė yra ir valstybės, ir viso pasaulio gerovės pagrindas. Todėl šiems tikslams pasiekti svarbi kiekvienos šalies patirtis.

Per oficialų vizitą Lietuvoje Tailando princesė lankysis Nacionaliniame mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC), Vilniaus universitete, Nacionaliniame operos ir baleto teatre, aplankys Trakus ir Kryžių kalną.

Tai pirmasis Tailando karališkosios šeimos nario vizitas mūsų šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių