Quantcast

Prezidentė: lietuviai buvo priimti kaip tikri europiečiai

Vokietijos Acheno mieste garbingą Karolio Didžiojo apdovanojimą atsiėmusi prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, kad per devynerius narystės Europos Sąjungoje (ES) metus lietuviai bendrijoje buvo priimti ir suprasti kaip tikri europiečiai.

Jis sakė, kad sužinojusi apie jai skirtą apdovanojimą nustebo, bet jį priimti buvo lengviau supratus, jog juo įvertinta visa Lietuva.

„Tikrai tai skirta visiems Lietuvos žmonėms ir todėl ją priimu truputį lengviau negu sau asmeniškai ir skiriu iš tikrųjų visiems Lietuvos žmonėms už tai, kad per devynerius metus tapome priimti ir suprasti kaip tikri europiečiai, kad mus vertina, esame netgi tam tikra dalimi ir pavyzdys kitoms šalims“, - ketvirtadienį žurnalistams Achene sakė Lietuvos vadovė.

„Tiesiog dėkoju visiems Lietuvos žmonėms, kad sugebėjome - kad ir sunkmečiu, kad ir nevisada lengvai - bet gyventi, išmokti kovoti už save, auginti savo šalį, investuoti į savo šalį, ir, aišku, būti tikrais europiečiais“, - pridūrė ji.

Tarptautiniu Karolio Didžiojo apdovanojimu anksčiau buvo pagerbti Popiežius Jonas Paulius II, Europos Sąjungos įkūrėjai - Jeanas Monnet (Žanas Monė), Konradas Adenaueris, Robertas Schumanas (Robertas Šumanas), Didžiosios Britanijos premjeras Winstonas S. Churchillis (Vinstonas Čerčilis), JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas), Čekijos humanistas ir šios šalies vadovas Vaclavas Havelas, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Nyderlandų karalienė Beatričė, Liuksemburgo ministras pirmininkas Jeanas Claude‘as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris).

Apdovanojimo taryba teigia, kad D. Grybauskaitė pagerbta už jos išskirtines pastangas siekti didesnės integracijos Europos Sąjungoje ir rasti sprendimus, padedančius įveikti dabartinę krizę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
O tai ka, mes netikri ?

na

na portretas
Koks gėdingas pavadinimas

Taip

Taip portretas
Mums dar toli iki europos,esame tikri runkeliai sitap rasydami komentara.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių