Quantcast

Prezidentė: inovatyvi mokykla prasideda nuo kūrybingų mokytojų

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, pirmadienį lankydamasi Juodšiliuose, Mokslo ir žinių dienos proga pasveikino bendruomenę ir „Šilo“ gimnazijos moksleivius.

Pasak prezidentės, šis rugsėjis - ypatingas. Jis prasideda Lietuvai švenčiant valstybės atkūrimo šimtmetį. Šie metai mokykloms nėra lengvi - rugsėjis pasitinkamas reformuojant švietimo sistemą, išgyvenamas pokyčių laikas. Tačiau pertvarkų švietimo sektoriuje sėkmė priklauso ne tik nuo idėjų. Labai svarbus yra Švietimo ir mokslo ministerijos ir visos Vyriausybės susitelkimas, kad jos būtų sėkmingai įgyvendintos.

Šalies vadovė pasveikino Juodšilių „Šilo“ gimnazijos, kuri puikiai tvarkosi su šiandienos iššūkiais ir kuria modernią mokyklą, bendruomenę. Prezidentės teigimu, inovatyvi mokykla prasideda nuo kūrybingų ir savo darbą mylinčių mokytojų bei kompetentingų vadovų, todėl mokytojų rengimui, kvalifikacijai ir gebėjimams turi būti skirtas ypatingas dėmesys.

Prezidentė palinkėjo visiems sėkmingų mokslo metų. Pasak valstybės vadovės, mokykla - tai ne tik vieta, į kurią einama mokytis, bet kartu ir prasminga gyvenimo stotelė, kurioje išmokstame pažinti pasaulį ir susirandame geriausių draugų.

Pasveikinusi mokyklos bendruomenę, Prezidentė drauge su 12 klasės mokiniais Lietuvos valstybės 100-mečiui skirtame mokyklos sode pasodino obelį.

Vėliau šalies vadovė bendravo su moksleiviais, apžiūrėjo Juodšilių „Šilo“ gimnaziją, modernioje STEAM laboratorijoje 10 klasės mokiniams vedė pirmąją pamoką ir atliko pirmąjį eksperimentą. Šiemet įrengtoje gamtos mokslų laboratorijoje moksleiviai gali tyrinėti, eksperimentuoti ir kurti.

Gimnazijoje taip pat veikia inovatyvi klasė - orkestras. Joje mokiniai mokosi groti variniais ir mediniais pučiamaisiais instrumentais. Tai vienintelė tokia klasė Baltijos šalyse.

Prieš 3 metus tolerantiškiausia visoms tautoms pripažintoje „Šilo“ gimnazijoje šiemet mokysis 508 mokiniai. Mokyklą pradės lankyti 34 pirmokai, iš kurių daugiau kaip pusė auga mišriose šeimose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Esu Petriukas.Man mokykla prasidėjo nuo seksualių mokytojų.

...

... portretas
"KOKS 'atlyginimas', toks ir 'kūrybingumas'... deja".

pratybos-

pratybos- portretas
Pasipelnimo saltinis-naudos vaikui-0
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių