Quantcast

Prezidentas suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadoriams

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį suteikė įgaliojimus Lietuvos nepaprastiesiems ir įgaliotiesiems ambasadoriams: Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie UNESCO Jolantai Balčiūnienei ir Australijoje – Dariui Degučiui.

Su naująja ambasadore atstovybėje prie UNESCO prezidentas aptarė artimiausius darbus. Vienas pirmųjų skubių uždavinių – rinkimų į UNESCO Vykdomąją tarybą 2021-2025 metais kampanija, kurios tikslas užsitikrinti paramą Lietuvos kandidatūrai į Vykdomąją tarybą. Nuo rinkimų eigos priklausys ir tolesnė veiklos dinamika.

Susitikime iškeltas tikslas didinti Lietuvos ekspertų indėlį UNESCO veiklose, skiriant ypatingą dėmesį švietimo ir mokslo sritims. Prezidentas su ambasadore taip pat aptarė Marijos Gimbutienės 100-ųjų gimimo metinių minėjimą, Kauno modernizmo architektūros nominaciją į Pasaulio paveldo sąrašą.

Šalies vadovas ir paskirtasis Lietuvos ambasadorius Australijoje susitikime aptarė politinio ir ekonominio bendradarbiavimo su Australija skatinimo klausimus.

Prezidentas pabrėžė Australijos svarbą regione saugumo srityje, stiprius transatlantinius ryšius ir siekius pritraukti Australiją didesniam ekonominiam bendradarbiavimui, ypač gyvybės mokslų, biotechnologijų, informacinių technologijų, inovacijų srityse.

G. Nausėdos teigimu, būtina toliau stiprinti ryšius su Australijoje gyvenančiais lietuviais, kurie turi šalyje subūrę gausią, gilias tradicijas puoselėjančią bendruomenę.

Lietuvos ambasadorė atstovybėje prie UNESCO J. Balčiūnienė iki šiol ėjo Užsienio reikalų ministerijos Europos šalių departamento direktoriaus pareigas, taip pat yra dirbusi ambasadore Italijoje ir Prancūzijoje.

Lietuvos ambasadorius Australijoje D. Degutis iki šiol ėjo Užsienio reikalų ministerijos Išorinių ekonominių santykių ir ekonominio saugumo politikos departamento ambasadoriaus ypatingiems pavedimams pareigas. D. Degutis turi ilgametę diplomatinę patirtį, yra buvęs Lietuvos ambasadoriumi Izraelyje ir Lenkijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių