Quantcast

Prezidentas su kariuomenės vadu ir ministru tarėsi dėl Saugumo strategijos

Prezidentas Gitanas Nausėda, penktadienį susitikęs su krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku ir kariuomenės vadu gen. ltn. Valdemaru Rupšiu, aptarė Nacionalinio saugumo strategijos atnaujinimo kryptis ir prioritetus, taip pat apžvelgė kariuomenės vienetų parengtį ir pratybų ciklą, vakcinavimo klausimą Lietuvos kariuomenėje.

Susitikime kalbėta apie pradedamą atnaujinti Nacionalinę saugumo strategiją, kurios parengimo darbo grupei vadovauja krašto apsaugos ministras. Prezidentas taip pat aktyviai įsitrauks į strategijos atnaujinimo procesą tiek teikdamas pasiūlymus, tiek vėliau ją derinant Valstybės gynimo taryboje.

„Peržiūrint strategiją svarbu atliepti valstybės visuotinės gynybos principus ir užtikrinti civilinių institucijų, privataus sektoriaus ir visuomenės įtraukimą į nacionalinį saugumą ir pasirengimą gynybai. Būtina išlaikyti dėmesį konvencinėms grėsmėms, gynybos pajėgumų stiprinimui ir kolektyvinio saugumo įsipareigojimų didinimui. Reikėtų nepamiršti ir valstybės atsparumo dėmens bei valstybės strateginių rezervų vystymo“, – akcentavo šalies vadovas.

Susitikime taip pat aptarta vakcinavimo situacija Lietuvos kariuomenėje. Kariuomenės vadas pateikė vertinimą ir pasiūlymus dėl centralizuoto vakcinų skyrimo Lietuvos kariuomenei, prasidėjus visuotiniam vakcinavimui. Gen. ltn. V. Rupšys informavo, kad kariuomenė turi medicininių pajėgumų, susietų su karinių vienetų medicinine priežiūra, kurie leistų mažinti krūvius tiek savivaldybėms, tiek šeimos gydytojams. Kariai būtų vakcinuojami pagal kariuomenės vado nustatytus prioritetus, būtų išlaikomas organizuotumas ir kritinių užduočių vykdymas bei rizikos valdymas.

Pasak šalies vadovo, kariuomenės vienetų karinis rengimas ir kovinė parengtis neturi nukentėti dėl vakcinavimosi principų. „Reikia ieškoti lankstumo esančioje sistemoje ir užtikrinti, kad Lietuvos kariuomenės vakcinavimas vyktų užtikrinant jos aukščiausią parengtį“, – pabrėžė prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tarėsi bailei kas kur bėgtų karo atveju

KOLONIJOS STATYTINIAI

KOLONIJOS STATYTINIAI portretas
Geriau tegul tariasi,kaip nuo savo liaudies reiks gintis,jeigu taip ir toliau išsiknisinės.

klp

klp portretas
šlove per amzius amziu draugams koncervatoriams
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių