Quantcast

Prezidentas pritarė strateginių valstybės įmonių pertvarkai

Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė valstybės įmonių pertvarkymo į akcines bendroves įstatymų paketą Seimui įtraukus į įstatymus nuostatas, sustiprinančias su viešosios transporto infrastruktūros valdymu ir nacionaliniu saugumu susijusių interesų apsaugą.

Įstatymų paketu sudaromos prielaidos valstybės įmones „Lietuvos oro uostai“, „Oro navigacija“, „Vidaus vandens kelių direkcija“ ir „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija“ pertvarkyti į akcines bendroves.

„Pagal mano pasiūlymus Seimo pakoreguoti įstatymai suteikia valstybei instrumentus, kuriais bus geriau užtikrinta nacionaliniam saugumui svarbios viešosios transporto infrastruktūros naudojimo priežiūra. To reikalauja ilgalaikiai valstybės strateginiai interesai laivyboje, oro erdvėje bei vandens transporte“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovo nuomone, komercializuojant šias strategines valstybės valdomas įmones būtina užtikrinti, kad viešosios transporto infrastruktūros objektai visada išliktų valstybės rankose, kad jiems nekiltų rizika dėl pačių įmonių ar kitų asmenų prisiimamų kreditorinių išieškojimų.

Pasak šalies vadovo, pertvarkytos įmonės turi būti valdomos skaidriai ir profesionaliai – pagal geriausią valdysenos praktiką, taip pat užtikrinant įmonių valdymo organų kolegialumo principus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zalia sviesa

Zalia sviesa portretas
tolimesniam valstybes naikinimo scenarijui ...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių