Quantcast

Prezidentas paskyrė Lietuvos radijo ir televizijos komisijos narius

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo skiria Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) nariais profesorius Laurą Bielinį ir Audronę Nugaraitę.

Naujieji LRTK nariai nuo sausio 21 d. pakeis kadencijas baigusius Mantą Martišių ir Lauryną Jonavičių.

L. Bielinis ir A. Nugaraitė yra Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto Viešosios komunikacijos katedros profesoriai. Abu kandidatai yra pripažinti žiniasklaidos ir politikos mokslų autoritetai, turintys ilgametę akademinio darbo patirtį, puikiai išmanantys Lietuvos politinę ir visuomenės informavimo sistemas bei naujausias komunikacijos tendencijas, sakoma Prezidentūros pranešime.

L. Bielinis – buvęs prezidento Valdo Adamkaus patarėjas, Vidaus politikos ir analizės grupės vadovas, žurnalų „Politologija“ ir „AGORA, Politinių komunikacijų studijos“ steigėjas ir redaktorius. Profesorius yra rengęs daugelį konferencijų ir seminarų, radijo ir internetinės žiniasklaidos ciklų, skirtų Seimo, politikų veiklai ir parlamentarizmo vystymuisi Lietuvoje, bendradarbiauja su žiniasklaida, išleido knygų, analizuojančių politinės sistemos bei parlamentinės veiklos kokybę.

A. Nugaraitė – buvusi prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja, Vilniaus universiteto Žurnalistikos instituto direktorė, daugelio tarptautinių projektų vadovė. Kaip ekspertė ji yra prisidėjusi prie tokių institucijų kaip Lietuvos įvaizdžio strateginė grupė, Kultūros ministerijos Medijų taryba, Lietuvos spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, Lietuvos mokslo taryba ir daugelio kitų veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ziurek kad visi butu Sorosiniai byb.ciulpiai. Kitaip liberast-fasistai NESUPRAS.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių