Quantcast

Prezidentas padėkojo Maltos ordinui: maltiečiai padeda kurti gerovės valstybę

Prezidentas Gitanas Nausėda, penktadienį Prezidentūroje su Maltos ordino didžiuoju hospitaljeru Dominique Prince de La Rochefoucauldu-Montbelu, kalbėjosi apie ordino veiklos 30-mečio sukaktį ir ilgametę paramą Lietuvos žmonėms.

Prezidentas didžiajam hospitaljerui padėkojo už tai, kad Maltos ordino veikla Lietuvoje be pertraukos tęsiama nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo. Šalies vadovas pažymėjo, kad būtent prieš 30 metų pagalba Lietuvai ir jos žmonėms buvo ypač svarbi.

Ordino hospitaljeras ir prezidentas sutarė, kad Malta ir Lietuva dalijasi bendromis žmogiškosiomis vertybėmis, o reikšmingai prisideda prie socialinių paslaugų plėtros šalyje.

„Maltos ordino pagalbos tarnybos parama svarbi ir šiandien. Svarus organizacijos indėlis į Vyriausybės, savivaldybių veiklą kovojant su COVID-19 pandemija ir migracijos krize. Nepaprastai džiaugiuosi ir pagalba žmonėms su negalia – tai vienas iš mano kadencijos prioritetų“, – sakė prezidentas.

Valstybės vadovas pasidžiaugė įspūdingais organizacijos pasiekimais šalyje: per 1500 maltiečių savanorių, kurie padeda vienišiems senjorams, vaikams iš su sunkumais susiduriančių šeimų, žmonėms su negalia, pabėgėliams ir visiems kitiems, patiriantiems socialinę atskirtį. Anot prezidento, svarbi pagalba tiek materialiniais ištekliais, tiek emocine parama.

„Labai palaikau Jūsų veiklas ir tikiu jų svarba. Padėdami socialiai pažeidžiamoms mūsų visuomenės grupėms, svariai prisidedate prie Lietuvos kaip gerovės valstybės vizijos kūrimo. Bendradarbiaudami kartu galime ne tik mažinti nelygybę, bet ir didinti gyventojų pilietinę galią“, – susitikime sakė Lietuvos vadovas.

Prezidentas pažymėjo, kad prie maltiečių iniciatyvų prisideda ir jo sutuoktinė Diana Nausėdienė. Vieni paskutinių projektų, prie kurių prisijungė D. Nausėdienė, – vaikų dienos centro atidarymas Raseiniuose ir jaunųjų maltiečių iniciatyva „Jungiant kartas“, kurios tikslas yra emocinė parama vienišiems vyresnio amžiaus žmonėms. 

D. Rochefoucauldas-Montbelas  taip pat pasidžiaugė aukštu Lietuvos savanorių profesionalumu ir atsakomybe. 

Susitikime taip pat dalyvavo Maltos ordino ambasadorius Manfredas Leo Mautneris Markhofas, Maltos ordino pagalbos tarnybos Lietuvoje (Maltiečių) prezidentas Bronius Einars ir generalinė sekretorė Dalia Kedavičienė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
ka ?... swed b statytini... jau /geroves/ statybas perdavei maltos virtuvei kad isvirtu /runkeliams/ skanios buizos reiskiu uzuojauta nes privargai nuo povilionio saikos bei lgbt ingridu durniavimu nes jos sia gerove ateme ir jei esi ne mazote duok siom bobom atkiri ir paleisk visas o mes tauta jau rasim i ju vieta jei bijai tai pats atsistatyding neverksim rasim gera pakaitala niekam isskyrus tauta neigaliotam pasvarstyk jei si zinute /vargiai/ pasieks ausis ir nebus staigiai istrinta sekmes svarstymuse nes tik per juos randama sviesa tunelio gale senjoras 84m===

Darvinas

Darvinas portretas
Tikra tiesa, tik ta gerovė skirta tikrai ne mums

Gitanai \\\\\.../////

Gitanai   \\\\\...///// portretas
Kur tu?,gelbėk Lietuvą,nes PIŠ'as jau pasmaugė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių