Quantcast

Prezidentas atleido korupcija įtariamą teisėją K. Guriną

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį dėl teisėjo vardo pažeminimo atleido iš pareigų korupcija įtariamą Lietuvos apeliacinio teismo teisėją Konstantiną Guriną.

Teisėjo atleidimo dekretą G. Nausėda pasirašė atsižvelgdamas į Teisėjų tarybos patarimą bei Seimo sprendimą pritarti atleidimui.

„Šalies vadovas pabrėžė ir toliau sieksiantis, kad asmenys, kurių poelgiai nedera su garbingu teisėjo vardu, nebūtų teisėjų bendruomenės nariais. Tik taip galima stiprinti visuomenės pasitikėjimą teismais“, – nurodoma Prezidentūros pranešime.

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjus atleidžia prezidentas, sulaukęs Teisėjų tarybos patarimo, tam turi pritarti ir Seimas.

Parlamentas tokį sutikimą davė prieš savaitę.

G. Nausėda yra inicijavęs visų aštuonių korupcijos byloje įtariamų teisėjų atleidimą, tačiau Teisėjų taryba leido iš pareigų pašalinti penkis kolegas.

Svarstant prezidento iniciatyvą, tarp teisininkų kilo diskusija, ar prezidentas galėjo inicijuoti Aukščiausiojo ir Apeliacinio teismo teisėjų atleidimą dėl teisėjo vardo pažeminimo, ar jie gali būti pašalinti tik Seime surengus apkaltos procedūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
PIRMA jam reikėjo skelbt APKALTĄ (juk AKIVAIZDU kad taip savo konstitucinę priesaiką sulaužė), o paskui dar ir nuteist.

Ne atleisti

Ne atleisti portretas
o sodinti reikia

gal dar vieną atleiskit

gal dar vieną atleiskit portretas
na tą kuris zekam leidžia laisvai " dirbti" Laisvės alėjoje, ir dar laisviau nueiti toli, toli.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių