Quantcast

Prezidentas atidarė Lietuvos studentų sąjungos asamblėją: linkėjo vienybės, drąsos ir polėkio

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį atidarė Lietuvos studentų sąjungos (LSS) asamblėją „Vakar, šiandien, rytoj“, skirtą sąjungos 30-ojo gimtadienio progai.

Studentų atstovams prezidentas linkėjo vienybės, drąsos ir studentiško polėkio. Sveikinimo kalboje prezidentas pabrėžė, kad Lietuvos studentų sąjunga per savo veiklos metus tapo viena didžiausių jaunimo organizacijų ir svarbiu, lygiaverčiu socialiniu partneriu svarstant aukštojo mokslo klausimus.

„Esate tam tikras sunkių sprendimų aukštajame moksle katalizatorius. Šiandien esame pribrendę dar vienam pokyčiui, apie kurį Lietuvos studentų sąjunga kalba jau ilgai, tai – socialinė dimensija aukštajame moksle. Turi atsirasti didesnės galimybės aukštojo mokslo siekti asmenims, kurie mokyklos suole susidūrė su socialiniais iššūkiais ar dėl netolygios mūsų bendrojo ugdymo švietimo sistemos neturi lygių galimybių dalyvauti konkurencinėje kovoje“, – sakė prezidentas.

Anot šalies vadovo, rūpimų klausimų kėlimas ir drąsus studentų teisių gynimas Lietuvai leido priimti savo laiku labai svarbius sprendimus, įgyvendinti aukštojo mokslo reformas.

Šią savaitę šalies vadovas su švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene sutarė dėl bendros pozicijos, siekiant didinti aukštojo mokslo prieinamumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LAIVAS KURŠIS

LAIVAS  KURŠIS  portretas
I. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj, REGATOS vietoj. II. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”. Tiems, kas skaito komentarus tinklaraštyje ir jau žino kur Smiltynėje stovi „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”, rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį …

viskas

viskas portretas
del veidmainisko ivaizdzio su diktaturos pozymiais ir prievartyniu marmaliavimu baimes atmosferoje ======
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių