Quantcast

Premjerė: visiems pradinukams testavimo kaupinių metodu turbūt netaikysime

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad pradinukams leidus grįžti į mokyklas testavimas dėl COVID-19 kaupinių metodu greičiausiai nebūtų taikomas.

Ministrės pirmininkės teigimu, visuotiniai periodiniai kaupinių testavimai kiekvieną savaitę būtų pernelyg sudėtinga ir klausimas, ar prasminga užduotis. Todėl, pasak premjerės, pradinukų saugumą bus bandoma užtikrinti kitomis kontrolės priemonėmis.

„Visos Lietuvos pradinukams kaupinių testavimo mes turbūt kad nepritaikysime dėl objektyvių priežasčių. Todėl kad tai ir labai didelis procesas, yra daug ir mažų klasių, ir didelių klasių. Yra kai kurios savivaldybės, kur toks testavimo metodas būtų ir labiau pagrįstas, turbūt ir Vilniuje, ir kitose didžiosiose savivaldybėse, kur epidemiologinė situacija yra blogesnė“, – LRT radijui teigė I. Šimonytė.

Bet periodiniai kaupinių testavimai kiekvieną savaitę, kiekvienoje mokykloje, kiekvienoje savivaldybėje tikrai kol kas ir nepavežama, ir klausimas, ar prasminga užduotis.

Premjerės teigimu, tose savivaldybėse, kur epidemiologinė situacija yra geresnė, būtų galima pasikliauti ir kitomis kontrolės priemonėmis, kurios padėtų pradinukams saugiai sugrįžti į klases.

„Tiesiog stebėti situaciją, iš karto, jeigu kažkas suserga, tai izoliuoti, efektyviai testuoti nesivakcinavusius mokytojus ir žmones, kurie darbo vietose užsikrečia, lygiai taip pat, kad neplistų tose savivaldybėse“, – sakė I. Šimonytė.

„Bet periodiniai kaupinių testavimai kiekvieną savaitę, kiekvienoje mokykloje, kiekvienoje savivaldybėje tikrai kol kas ir nepavežama, ir klausimas, ar prasminga užduotis“, – pridūrė ministrė pirmininkė.

ELTA primena, kad prieš tris savaites Vilniuje pradėtas bandomasis pradinukų ir pedagogų šeimų ūkių testavimas dėl COVID-19 kaupinių būdu tęsiamas. Nuo pirmadienio mokyklų atvėrimo modelį saugantis testavimu kaupiniais pradėjo taikyti 26-ių savivaldybių mokyklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aišku

Aišku portretas
Absurdo teatras su tais kaupiniais eksperimentiniais. Pinigėliai byra kažkam. Neblogai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių