Quantcast

Premjerė su NVO atstovais tarėsi, kaip organizuoti pagalbos teikimą per pandemiją

  • Teksto dydis:

Premjerė Ingrida Šimonytė šeštadienį surengė nuotolinį susitikimą su nevyriausybinių organizacijų (NVO) ir pagalbą telkiančių iniciatyvų atstovais aptarti pagalbą koronaviruso pandemijos paveiktoms asmenų grupėms.

Premjerės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė BNS sakė, kad susitikime tartasi, kaip geriau koordinuoti pagalbą tiems, kam jos reikia labiausiai, kad jų turimi žmogiški ir finansiniai resursai būtų panaudoti kuo efektyviau.

„Nevyriausybininkai šiandien apsitarė, kaip koordinuoti nevyriausybinių organizacijų pagalbą, kad ji pasiektų kuo didesnį skaičių žmonių ir būtent pataikytų į tikslines grupes, nes pagalbos daug kam reikia, bet jos reikia labai specifinės: vieniems reikia, kad maistą kažkas atneštų, kitiems reikia psichologinės pagalbos, dar yra vaikų atskiros linijos, senolių (...)“, – BNS sakė R. Jakilaitienė.

Susitikime dalyvavo ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

NVO atstovai priklauso antrajai premjerės suburtai darbo grupei pandemijos klausimams spręsti. Grupę sudaro Lietuvos emocinės paramos tarnybų asociacijos vykdomasis direktorius Tomas Baranovas, Lietuvos skautijos vyriausioji skautinininkė Ieva Brogienė, M. Čiuželio labdaros ir paramos fondo „Sidabrinės linijos“ vadovas Marius Čiuželis, visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė ir kiti asmenys.

Kaip skelbta, I. Šimonytė sudarė ir Nepriklausomų ekspertų patariamąją tarybą pasiūlymams dėl COVID-19 ligos valdymo. Šioje darbo grupėje dirba medikai ir ligoninių atstovai, Vyriausybę konsultuos medicinos, psichologijos bei kitų sričių mokslininkai, į tarybą įeis ir verslo bei visuomenės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Just note

Just note portretas
Įsivertinkite pirmiau, kam teikiate tą paramą, suprantama, jog patogu surinkti naivų jaunimą, kad už dyka pasavanoriautų ir valdžios žmonių mamoms, sugulovėms, brokuotiems vaikams, paskendusiems narkotikų liūne nemokamai gerų produktų nuvežtų. Kas yra gavėjai tos paramos? Pvz, ją noriai ima ir dar imtų Klaipėdos centre apsigyvenusi 60 m.senutė, kuri panašiais metodais per 30 metų nupirko gal virš 10 butų, viskas "legalu" ir niekas nepaskaičiuoja net, kad senutė pajamų tegaudavo iš darbo puse etato ir gana trumpai - vyras neįgalus, pajamos buvę minimalios??? Skaičiuokite pradžioje, imkite medinius skaitytuvus ir skaičiuokite, o tik po to švaistykitės labdaromis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių