Quantcast

Premjerė: sprendimas dėl 5–11 klasių moksleivių grįžimo į mokyklas – kitą savaitę

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad kitą savaitę Vyriausybė turėtų apsispręsti dėl 5–11 klasių moksleivių grįžimo į mokyklas.

„Dėl ugdymo 5–11 klasių. Šiandien turėjo Švietimo ir Sveikatos ministerijos susitikti su merais. Kiek žinau, susitikimai ir buvo“, – žurnalistams Kaišiadoryse sakė I. Šimonytė, paklausta, kokių karantino sprendimų galima laukti kitą savaitę.

„Aš buvau prašiusi, kad būtų išsiaiškinta su visais žmonėmis, kurie turėtų praktiškai įgyvendinti tuos sprendimus, ar jie yra pasirengę tuos sprendimus praktiškai įgyvendinti. Kiek girdžiu iš savivaldybių, tai yra toks įspūdis, kad aišku, ką norima padaryti. Tai jeigu tokį įspūdį man taip pat praneš iš to susitikimo sveikatos ir švietimo ministrai, manau, kad sprendimus Vyriausybė trečiadienį galės priimti“, – kalbėjo ji.

Vyriausybės vadovė anksčiau šią savaitę taip pat teigė, kad sprendimai dėl 5–11 klasių moksleivių grįžimo į mokyklas „yra iš esmės“, tačiau reikia, kad juos būtų pasirengusios įgyvendinti savivaldybės.

Be kita ko, I. Šimonytė sakė, jog vyraujanti nuomonė – kad moksleivius verta grąžinti į mokyklas, nepaisant to, kad iki mokslo metų pabaigos liko apie du mėnesiai.

Šiuo metu į mokyklas yra grįžusi didžioji dalis šalies pradinukų, nuo gegužės 3-iosios grįš abiturientai. Lietuvoje lapkričio 7-ąją paskelbus antrąjį karantiną, dauguma moksleivių buvo perėję į nuotolinį ar mišrų mokymąsi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Mokytojai dar ne visi paskiepyti, O apie vaikus...tik numatoma misija, tai kam ta rizika? Kad visą vasarą su kaukėmis ir ...arčiau namų, o nuo rugsėjo 1 vėl karantinas. Gydytojai kalba vienaip, ministras kitaip, politikai-įvairiai...žiniasklaida skelbia susirgimus ir mirtis. Viena aišku, kad niekas nebeaišku. Per tuos pusantro mėn. vaikų nieko nebeišmokys. Bus tik susitikimai, šnekos, ir t.t. Karantinas turėjo tęsti 3 mėn. Nesusitvarkyta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių