Quantcast

Premjerė: „Gaudeamus“ – tvirtas Baltijos šalių bendrystės liudijimas

  • Teksto dydis:

Studentų dainų ir šokių šventė „Gaudeamus“  užgimė nelaisvėje ir jau tada laužė stereotipus, griovė barjerus ir tokiu būdu užsitikrino savo teisę būti, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

Ministrė pirmininkė sekmadienį dalyvavo  XIX-oje Baltijos šalių studentų dainų ir šokių šventės „Gaudeamus“ baigiamajame koncerte „Eik pirmyn“, kuris vyko Kalnų parke, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba.

„Džiaugiuosi galėdama pasveikinti šią dainų ir šokių šventę „Gaudeamus“. Ji užgimė nelaisvėje ir jau tada laužė stereotipus, griovė barjerus ir tokiu būdu užsitikrino savo teisę būti. Ši šventė net sovietinės okupacijos metais buvo visiškai kitokia nei nulaižyti ir giežtai sureglamentuoti renginiai ar niūri to meto kasdienybė. Šiandien į šventę jau renkasi žmonės, gimę trečiajame tūkstantmetyje ir nežinantys, kas yra nelaisvė“, – pranešime teigė premjerė.

„Ir šiandien kartu įgyvendiname daug svarbių darbų, stovime petys petin tarptautinėse organizacijose. Ir ne tik už save. Labai gerai žinome, kaip sunku ir svarbu išlaikyti savo unikalumą, todėl šiandien Baltijos šalys yra tarp šalių, labiausiai remiančių Ukrainą jos kasdieninėje kovoje už save, už savo identitetą. Ši šventė yra dar viena proga šia mūsų bendryste pasidžiaugti“, – pridūrė premjerė.

Pasak I. Šimonytės, kiekviena karta kuria savo melodiją, kurią veikia laikmečio aplinkybės, sukrėtimai ir išbandymai, tačiau tai melodiją tik praturtina, leidžią ją gražesnę ir išsamesnę perduoti ateities kartoms.

Baltijos šalių studentų dainų ir šokių šventė „Gaudeamus“ – daugiau nei pusšimtį metų skaičiuojantis reikšmingas trijų šalių kultūrinio gyvenimo įvykis.

Pirmąkart šventė surengta 1956 metais Estijoje, Tartu mieste.

Šiemet – jau 19-oje šventėje dalyvauja apie 3 tūkst. Baltijos šalių studentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Kgb valdymas su koncervais.

.

. portretas
Net ir baltai bera tokie vieningi,kaip anksciau,apie europa tyliu,kiekvienas sau,o jus ponulius reikua aikstei pastatyt numaut visiems kelnes ikrest bizunu,kad oda plystu ir issiust is salies

Anonimas

Anonimas portretas
Gydytis reikia melžėjai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių