Quantcast

Premjerė: dėl imuniteto paso ketinama sekti ES darbotvarke

Unikali imuniteto paso sistema šalyje galėtų būti išvystyta greičiau nei iki šiuo metu numatytos vasaros pradžios, sako premjerė Ingrida Šimonytė. Visgi ji pažymi, kad įgyvendinant šią iniciatyvą Europos lygiu siekiama infrastruktūros tapatumo, tad ketinama sekti ES pateikta darbotvarke.

„Imuniteto paso sistema bus vystoma derinantis su europiniais sprendimais. Visgi girdėjome ir Vilniaus miesto iniciatyvą savo Imuniteto pasą susikurti, tad techniniai sprendimai iš esmės galėtų būti surasti ir atlikti greičiau.

Tačiau kadangi mes kalbame apie tam tikrą iniciatyvą, kuri turės pasekmes keliaujant ES ir atvykstant į kitas valstybes, infrastruktūra ir sistema turėtų būti kaip įmanoma panašesnė ir kiek įmanoma labiau unifikuota. Tai akivaizdu, kad pagal ES pateiktos teisėkūros darbotvarkę ir tvarkaraštį tai bus sudėliota“, – žurnalistams trečiadienį teigė I. Šimonytė.

Prezidentūra pirmadienį pranešė, kad už Imuniteto paso duomenų tvarkymą atsakingas Registrų centras įsipareigojo pasiruošimo darbus baigti iki vasaros pradžios.

Tuo tarpu kiek anksčiau Imuniteto paso diegimo projektą Vilniaus miesto mastu pristatęs Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius teigė, kad Imuniteto pasas galėtų pradėti veikti jau gegužės mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių