Quantcast

Premjeras: Vasario 16-oji – modernios Lietuvos gimimo diena

  • Teksto dydis:

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis sveikina Lietuvos žmones Valstybės atkūrimo dienos proga.

„Šiandien minime vieną reikšmingiausių Lietuvos istorijos datų. Ši diena yra nepaprastai svarbi kiekvienam iš mūsų – mūsų seneliams, tėvams, mūsų vaikams. Prieš daugiau nei šimtą metų būtent šią dieną buvo įkurta nepriklausoma, moderni piliečių valstybė. Švęsdami Valstybės atkūrimo dieną, kelkime trispalves, būkime kartu ir nepamirškime apgaubti šiluma, supratimu ir pagarba kiekvieną savo šeimos narį. Juk Lietuvos stiprybė prasideda kiekvieno mūsų šeimoje, kur diegiamos ir puoselėjamos pirmosios ir svarbiausios gyvenimo vertybės. Perduokime meilės tėvynei jausmą savo vaikams ir anūkams. Nuspalvinkime trispalvių banga visą Lietuvą!“ – sakoma Vyriausybės vadovo sveikinime.

Seimo pirmininko sveikinimas 

„Mieli Lietuvos žmonės,

Graži mūsų šalis, mūsų Valstybė, šiandien švenčia gimtadienį. Sveikinu!

Pradėjusi antrąjį šimtmetį, Lietuva gydosi praeities žaizdas – atkūrę valstybingumą ir garbingai palaidoję sukilimų ir Laisvės kovų didvyrius, mes – Lietuvos žmonės – galime tvirtai stotis ant patriotizmo kojų ir didžiuotis giliomis, tūkstantmetį siekiančiomis šaknimis.

Prieš 102-ejus metus drąsiai buvo paskelbta, kad Lietuva atsiriboja nuo kitų ir tampa nepriklausoma.

Per visą istoriją Lietuva liudijo didžios tautos valstybingumą. Tautos, kuri nesitaiksto su priespauda ir vergavimu. Prieš 102-ejus metus drąsiai buvo paskelbta, kad Lietuva atsiriboja nuo kitų ir tampa nepriklausoma. Tai klestinčios ir save gerbiančios visuomenės žingsnis, leidęs tęsti mūsų šalies valstybingumo kūrimą.

Didžiuodamiesi supraskime, kad didžiausia vertybė ir gija, jungianti 1009-ųjų, 1918-ųjų, 1990-ųjų ir 2020-ųjų Lietuvas, yra tauta. Žmonės, kurie būna šalia, kurie saugo ir kurie kovoja. Žmonės, kurie kuria ir įkvepia, kurie tiki ir moko.

Branginkime vienas kitą ir su pasitikėjimu švęskime atkurtą ir nuolat kuriamą Lietuvą.

Su Lietuvos Valstybės atkūrimo diena!“



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Senuk, kalbi apie sovietinę vėliavą?..

Senuks

Senuks portretas
Aš keliu Valstybine veliava

...

... portretas
Moderni Lietuva atgims TIk tuomet kai bus paviešinti įslaptinti KGB bendradarbių sąrašai!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių