Quantcast

Premjeras sako jau pasirinkęs naują finansų ministrą

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad jau yra pasirinkęs asmenį, kuris pakeistų eurokomisaru siūlomą finansų ministrą Algirdą Šemetą. Jis sakė kol kas negalintis atskleisti pavardės, tačiau neslėpė „negalintis paneigti“, kad tai bus dabartinė Finansų ministerijos sekretorė Ingrida Šimonytė.

„Esu įtikinęs būsimąją... būsimajį finansų ministrą ar ministrę užimti šitas pareigas“, - kalbėjo Premjeras.

A.Kubilius ketvirtadienį interviu Žinių radijui telefonu iš Briuselio sakė negalintis patvirtinti, kas pakeis A.Šemetą, kol kandidato oficialiai nepristatė koalicijos partneriams.

Tačiau paklaustas apie galimybes, kad postą užims I. Šimonytė, Premjeras neslėpė: „Negaliu to paneigti“.

Pagal galiojančią tvarką, ministrą skiria Prezidentas Premjero teikimu.
I.Šimonytė karjerą pradėjo 1997 m. Finansų ministerijos Fiskalinės politikos departamente. Šiuo metu ji ministerijoje kuruoja mokesčių, fiskalinės politikos, apskaitos ir finansinės atskaitomybės sritis.

Kalbėdamas apie bendrą padėtį valstybės finansų srityje, A.Kubilius ketvirtadienį taip pat sakė, kad ji tokia, jog „sąrašas priemonių, kurių galime imtis, darosi vis skausmingesnis“.

Tačiau jis aiškino, kad trečiadienį paskelbti Vyriausybės planai didinti PVM ir mažinti motinystės ir tėvystės pašalpas, yra „skirti diskusijai“.

„Turim visą gerą mėnesį laiko diskutuoti dėl tų veiksmų, kurių valstybė turi imtis, kad išvengtume didesnių bėdų“, - kalbėjo Premjeras.

A.Kubilius dar kartą pakartojo „nemanatis, kad labai galėtų daugėti argumentų“, dėl kurių Lietuvai prireiktų skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių