Quantcast

Premjeras užsimojo prieš streikuotojus

  • Teksto dydis:

Prieš neterminuotą streiką paskelbusius švietimo sistemos darbuotojus bus ieškoma teisinių priemonių, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Prieš neterminuotą streiką paskelbusius švietimo sistemos darbuotojus bus ieškoma teisinių priemonių, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

„Teisininkai pasakys, ką tokiu atveju reikia daryti, imsimės teisinių priemonių“, - Seime žurnalistams sakė A.Butkevičius paklaustas, ką darys, jei moksleiviai ir darželinukai liks už ugdymo įstaigų durų.

Taip pat jis sakė, kad paskelbtas streikas „nepriduoda garbės švietimo sistemoje dirbantiems darbuotojams“, Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad mažėjant mokinių skaičiui lėšos švietimui nemažinamos.

„Ponas A.Navickas daro tam tikrą politiką, kuri nepriduoda garbės švietimo sistemoje dirbantiems darbuotojams. Kai aš buvau susitikęs su juo, du ar tris kartus, mačiau, kad jis negirdi jokių argumentų - nei švietimo ir mokslo ministro, nei mano. Kai buvo pasiūlyta paruošti ilgalaikę programą kalbant apie švietimo sistemos pertvarką, kitų švietimo darbuotojų profsąjungų pirmininkai tam pritarė, jis vienas tam nepritarė. Supratau, kad jis daro Lietuvoj tam tikrą „politiką“ ir elgiasi labai neatsakingai“, - kalbėjo premjeras.

Antradienį dalyje Lietuvos ugdymo įstaigų prasidės neterminuotas streikas, skelbia vienas jo organizatorių, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas. Pasak jo, streikuojančių mokytojų bus 120 ugdymo įstaigų, kai kuriose streikas esą bus masinis ir ugdymo procesas visai nevyks. Jo teigimu, turėtų streikuoti 5-6 tūkst. pedagogų.

„Čia yra neterminuotas streikas. Mes norėjome ir tikėjomės, galbūt valdžia susipras ir nebereikės streiko pradėti, bet kadangi pamatėme, kad ministras yra visiškai nekompetentingas ir nepadarė jokių sprendimų ir jokių namų darbų, tai streikas prasideda. Mes norėtume, kad jis truktų kuo trumpiau, bet matydami tai, kaip elgiasi valdžia, aš manau, streikas gali trukti nuo vienos iki dviejų savaičių“, - per spaudos konferenciją pirmadienį sakė A.Navickas.

Jo teigimu, tose mokyklose, kus streikuos dalis mokytojų, vaikams vyks dalis pamokų.

Streikuotojai reikalauja didinti mokinio krepšelį, mažinti mokinių skaičių mokyklose, gerinti pedagogų socialines garantijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Anonime nekaisiok cia tu kvailu zodziu kom ....istai, cia supratimo ir protingumo variantas

aha

aha  portretas
Taigi kad nevykdo pazadu, imsis teisiniu priemoniu, klausimas kokiu!? Tai ar sautuva I nugaras nukreipes varys mokytojus dirbti, na juokinga ir tiek.

ŠŠKE

ŠŠKE portretas
Būtų gerai,kad premjieras imtūsi reformų, o ne gąsdinimų
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių