Quantcast

Premjeras paaiškino, kada į koronaviruso krizės suvaldymą būtų įtraukta kariuomenė

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad Lietuvoje kariuomenė yra pasiruošusi didinti įsitraukimą į koronaviruso krizės suvaldymą. Pasak jo, jau dabar galima naudotis kariuomenės resursais, o prireikus, tikslino premjeras, kariuomenė galėtų būti pasitelkta ir tam tikrų objektų ar lokalizuotų zonų apsaugai. Kartu, akcentuoja S. Skvernelis, įtraukiant į krizės suvaldymą kariuomenę, bus griežtai laikomasi įstatymų – kariuomenė, pasak jo, atliks tik paramos funkciją.

„Mes matome jų (kariuomenės – ELTA) infrastruktūros panaudojimą – palapinių, kariuomenė turi ir mobilią ligoninę. Pasiruošimas yra ir, pagal situacijos pokytį, mes vis daugiau įtraukiame visų tarnybų, tarp jų ir kariuomenės, resursus. Jei reikės, tai bus daroma iki maksimalaus skaičiaus“, – laidoje „Delfi dėmesio centre“ teigė premjeras.

Ministras pirmininkas tikino, kad kariuomenės pasitelkimas suvaldant krizę neperžengs įstatymuose numatytų ribų.

„Pirmiausia kalbu apie panaudojimą viešosios tvarkos užtikrinimui ir tam tikrų objektų apsaugai – jeigu to reikėtų. Šiandien Lietuvos teritorijoje yra paskelbtas karantinas, bet gali atsirasti kokių nors lokalių zonų, kada reikėtų fiziškai blokuoti patekimą į vieną ar kitą miestą – tai tada jie (kariuomenės pajėgumai – ELTA) būtų panaudojami. Tačiau, pabrėžiu, tik kaip paramos funkcija. Šiuo metu nėra nepaprastosios padėties, nėra karo padėties. Kariuomenės pasitelkimas yra labai aiškiai reglamentuotas, ir tos funkcijos, kurios yra numatytos taikos metu, jos yra vykdomos ir bus vykdomas neperžengiant įstatymo ribų“, – teigė premjeras.


Šiame straipsnyje: koronavirusasKoronavirusas LietuvojekariuomenėCOVID-19 karantinasCOVID-19 saviizoliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cekijoje ispanijoje kariuomine padeda patruliuoja gatvemis tikrina masinas dokumentus veja visus namo .o cia spektakliai

Is Italijos

Is Italijos portretas
Italijoje kariuomene padeda ligoninems. Didziuliais sunkvezimiais isveza mirusiuju kunus uzdarytus karstuose i krematoriumus (is kuriu kiekvieno zmogaus artimieji po to gauna tik pelenus palaidojimui). Taip pat uzdarius miestus, blokuoja kelius masinomis, tikrina kiekvieno ivaziuojancio priezasti (praleidziamas tik maisto, vaistu ir kitu svarbiausiu prekiu tiekeju transportas), zodziu padeda policijai, ir muitinei. o jeigu ligoninese truksta mediku, ar greitosios pagalbos darbuotoju, i pagalba yra kvieciami ugnegiasiai! Nes jie moka daryti dirbtini kvepavima ir kitaip gelbeti ar suteikti pirma pagalba zmonems. VISI JIE KASDIEN DIRBA SU RESPIRATORIAIS IR VISOMIS APSISAUGOJIMO PRIEMONEMIS!

Is Italijos

Is Italijos portretas
Ministre, imkite pavyzdi is italijos, uzdarykite visus miestus, kad virusai nebutu pervezami is vieno miesto i kita. Paskelbkite visuotina visos Lietuvos karantina. Kiekvienasnet neuzsikretes zmogus turi ziureti i kita, tarsi i uzsikretusi, tik tada saugosis, tik tada laikysis atstumo! Uzdrauskite turgus, vestuves, laidotuves. Kiekvienas laikosi karantino savo namuose. Nes neuzteks ligoninese vietu Tikriems ligoniams. Isejimas is namu tik svarbiu reikalu, arciausia maisto parduotuve, vaistine, bankas. Uz visus kitus isejimus BAUDOS kiekvienam! Tada tikrai bus laikomasi karantino. Ir uzdrauskite prekyba alkoholiu!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių